субота, 29 серпня 2020 08:12

Сьогодні День пам'яті загиблих за Незалежність

Сьогодні День пам'яті загиблих за Незалежність
Під час Іловайської операції загинули 366 українських воїнів. Фото: Reuters

Сьогодні Україна вшановує пам'ять захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність держави. Цього дня зазнала найбільших втрат українських героїв на Донбасі - дня виходу з оточення з Іловайського котла 29 серпня 2014 року.

Указ підписав Володимир Зеленський торік на святкуванні 28-ї річниці Дня Незалежності України.

"З метою гідного вшанування їхньої пам'яті (загиблих захисників – Gazeta.ua) я підписав указ про встановлення Дня пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, та відзначення його щорічно 29-го серпня", – заявив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 6-ті роковини Іловайської трагедії: прокуратура назвала масштаб воєнних злочинів Росії

Міністерство у справах ветеранів України розробило проєкт розпорядження "Про заходи з відзначення у 2020 році Дня пам'яті захисників України".

Передбачено приспущення державного прапора України, оголошення хвилини мовчання, обмеження розважально-концертних заходів та трансляцій на телебаченні і радіо, покладання квітів до пам'ятників, пам'ятних знаків та місць поховань захисників України. Також цьогоріч планують встановити зменшені копії державного прапора на всіх могилах захисників України.

29 серпня 2014 року розпочався вихід українських військових з оточення під Іловайськом на Донбасі ("зелений коридор" - Gazeta.ua). Російські військові, що вторглися до України, обстріляли коридор, яким мали виходити українські бійці.

За офіційними даними МОУ, під час Іловайської операції, яка тривала з 24 по 29 серпня, 366 українських воїнів загинуло, 429 - отримали серйозні поранення, 128 - потрапили в полон, 158 - вважаються зниклими безвісти.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні День пам'яті загиблих за Незалежність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути