четвер, 22 вересня 2022 15:08

Спецтема: Війна Росії проти України

Ще одній категорії чоловіків заборонили виїзд з України

Ще одній категорії чоловіків заборонили виїзд з України
Підробляли документи начебто про навчання в іноземних вишах, розповіли у Державній прикордонній службі. Фото: Facebook.com/DPSUkraine

Чоловіки-студенти іноземних вузів не зможуть виїжджати за кордон.

Такій категорії громадян відмовлено у перетині кордону рішенням найвищого військового керівництва. Про це сказав речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Раніше, ще в березні, рішенням найвищого військового керівництва України було розглянуто надання можливості продовжити навчання тим студентам, які вже навчалися до 24 лютого, і прикордонники виконували цю норму. Проте останнім часом ми бачимо дуже багато спекуляцій, коли масово підробляють документи начебто про навчання в іноземних вишах. Лише протягом липня-серпня ми виявили близько 600 таких документів", – розповів Демченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Син Портнова втік за кордон

Рішення ухвалили 14 вересня.

Є винятки, прописані в постанові уряду №57, які передбачають правила перетину кордону громадянами України в період воєнного стану, але категорії студентів серед них немає, сказав речник Держприкордонслужби.

15 серпня Верховна Рада продовжила воєнний стан на 90 днів – до 21 листопада. На період дії воєнного стану громадянам України чоловічої статі віком від 18 до 60 років заборонено виїзд за межі країни.

Державна прикордонна служба відповіла на запитання щодо перетину чоловіками кордону під час війни.

Зараз ви читаєте новину «Ще одній категорії чоловіків заборонили виїзд з України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути