вівторок, 06 вересня 2022 22:15

Син Портнова втік за кордон

Син Портнова втік за кордон
Заступник голови адміністрації часів Януковича Андрій Портнов разом із сином Ігорем Портновим втекли за кордон. Фото: Схеми

Син першого заступника голови адміністрації часів Януковича Андрія Портнова, 29-річний Ігор Портнов вирушив за кордон нібито "за гуманітаркою" і не повернувся.

22 березня 2022 року Львівська військова адміністрація внесла Ігоря Портнова у систему "Шлях" як особу призовного віку. Йому дозволили тимчасовий виїзд з країни за гуманітарною допомогою. Про це повідомляють "Схеми" видання "Радіо Свобода".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Родина Портнова з друзями Лаврова володіють нерухомістю у Москві

23 березня 2022 року Портнов-молодший перетнув українсько-польський кордон в пункті пропуску "Краківець". Він отримав право місяць перебувати за кордоном. Проте станом на 6 вересня 2022 року Ігор Портнов до України не повернувся.

Разом з ним кордон перетнув 23-річний Іван Поддубнов — племінник Андрія Портнова, син його сестри Юлії Поддубнової. Він також досі не повернувся в Україну.

"У нас в день більше 200 заявок від громадських організацій щодо внесення в систему "Шлях", якщо перевести в кількість людей – це більше 2000 людей в день, які їдуть за гуманітаркою. Таких проблем, на жаль, багато. У адміністрації немає функції перевірки, можливостей яким чином це перевіряти", – прокоментував заступник голови Львівської ОВА Юрій Бучко.

Рішення про виїзд Портнова Львівська військова адміністрація ухвалила на підставі звернення Громадської організації "Народна самооборона". Її зареєстрували 2014 року в Сумах.

Засновниками є Юрій Ходзюк та Віктор Пентак. Останній зазначив, що від 2015 року "має стосунок до організації лише на папері" і запевнив, що не звертався від імені громадської організації до ЛОДА щодо виїзду за кордон Ігоря Портнова.

За словами Віктора Пентака, інший співзасновник "Народної самооборони" Юрій Ходзюк близько двох останніх років перебуває за кордоном. З самим Ходзюком журналістам поспілкуватися не вдалося.

Своєю чергою міський голова Сум Олександр Лисенко сказав, що йому не відомо, щоб останнім часом ця організація активно завозила "гуманітарку".

Керівник львівського осередку ГО "Народна самооборона Львівщини" Артем Хмиз додав, що його організація не зверталась до ЛОВА з проханням надати право виїзду з України Ігорю Портнову.

Колишній заступник голови Адміністрації президента-втікача Віктора Януковича, проросійський політик Андрій Портнов виїхав з України. 3 червня він перетнув кордон на пропускному пункті в Закарпатській області.

Портнов виїхав в Угорщину через пункт пропуску для автомобільного сполучення "Чоп (Тиса)".

Зараз ви читаєте новину «Син Портнова втік за кордон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути