четвер, 05 листопада 2020 14:08

Ще один із суддів КСУ попався на брехні у декларації - ЗМІ

Суддя Конституційного суду України Ігор Сліденко протягом 2 років не вносив у декларацію інформацію про користування нерухомістю. Про це повідомляють журналісти-розслідувачі "Вihus.info".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голова КСУ прописаний у котеджі соратника Дубінського

"Сліденко був призначений на посаду в Конституційний суд України в березні 2014 року. Протягом 2 років - з 2015 по 2016 роки - він не відображав у деклараціях будинків або квартир у власності, оренді чи користуванні, хоча в частині "місце фактичного проживання" вказував Київ", - йдеться в розслідуванні.

Автор: Bihus.info
 

За законом, декларант повинен показати майно, яким користувався, навіть якщо це була кімната в гуртожитку або тимчасове проживання у родичів. На той момент у декларації судді був лише автомобіль Peugeot 2011 року випуску, наголошують в "Bihus.info".

Автор: Bihus.info
 

У декларацію за 2017 рік Сліденко вніс 2 житла, повідомляють журналісти-розслідувачі.

"Орендовану в Державного управління справами квартиру площею 47 квадратних метрів і службову від КСУ - площею 108 квадратів на проспекті Науки. Останню менше ніж за рік сім'я судді приватизувала й продала".

Гроші від продажу, швидше за все, були вкладені в купівлю нового житла, додають журналісти.

"2019-го у власності суддівської сім'ї з'явилася квартира в центрі Києва - на Інститутській. 87,8 квадрата обійшлися в понад 5 млн грн".

Тупицький 2018 року став власником земельної ділянки в селищі Кореїз в Автономній Республіці Крим. Оформив договір купівлі-продажу за російським законодавством, але не відобразив інформації про це в декларації про майно та доходи.

При цьому під головуванням Тупицького судді КСУ 27 жовтня проголосували за визнання неконституційною статті про кримінальну відповідальність за декларування недостовірної інформації та скасували її.

Голова КСУ заявляв, що готовий нести відповідальність за незадекларовану землю в Криму.

Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження проти Олександра Тупицького. Розпочато досудове розслідування за фактами самовільного зайняття земельної ділянки, а також державної зради.

Зараз ви читаєте новину «Ще один із суддів КСУ попався на брехні у декларації - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути