Ексклюзиви
вівторок, 03 листопада 2020 11:34

Голова КСУ прописаний у котеджі соратника Дубінського

Голова КСУ прописаний у котеджі соратника Дубінського
У будинку також прописалися дружина та діти глави КСУ. Фото: Українська правда

Голова Конституційного суду України Олександр Тупицький зареєстрований у будинку в котеджному містечку "Коник", який належить члену "команди Олександра Дубінського" Сергію Левченку.

Про це повідомляє Bihus.Info.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голова КСУ заговорив про переїзд суду до Харкова

"У будинку, крім самого Тупицького, відповідно до його електронної декларації, прописалася також його дружина та діти. На яких умовах керівник Конституційного суду отримав прописки в маєтку, що належить Левченку, - невідомо.

Орієнтовна вартість будинку такої площі тут може становити близько мільйона доларів. Левченку в "Конику", крім цього будинку, належить також і котедж навпроти", - йдеться в повідомленні.

"Коник" розташований на острові Жуків, поруч із Конча-Заспою.

Також журналісти Bihus.Info розказали про майно, яким володіє родина Олександра Тупицького.

"На його 80-річну матір, зареєстровану в Черкаській області, записали квартиру в понад 200 кв. м в одному з найдорожчих житлових комплексів Києва - "Новопечерських Липках". Таке житло може коштувати близько 20 млн грн. Тупицька там же володіє і двома паркомісцями".

"Дороге нерухоме майно є й у власності тещі очільника Конституційного суду Лариси Колпаченко. 2018 року жінка стала власницею кількох земельних ділянок і маєтку на понад 200 кв. м. у Василькові. Орієнтовна вартість такого нерухомого майна становить близько 5 млн грн. Нещодавно власником земельної ділянки поруч став сам Тупицький. Земля тещі й керівника КСУ - одна територія з маєтком, дитячим майданчиком, штучним озером. Але в декларації судді це нерухоме майно не відображено", - кажуть журналісти-розслідувачі.

Сергій Левченко - донецько-київський бізнесмен. На цьогорічних місцевих виборах був кандидатом у депутати Київоблради від "Слуги народу", рекламну кампанію Левченко проводив як член "команди Олександра Дубінського", який вів "слуг" на обласні вибори.

Тупицький 2018 року став власником земельної ділянки в селищі Кореїз Автономної Республіки Крим. Оформив договір купівлі-продажу за російським законодавством, але не відобразив інформації про це в декларації про майно та доходи.

При цьому під головуванням Тупицького судді КСУ 27 жовтня проголосували за визнання неконституційною статті про кримінальну відповідальність за декларування невірогідної інформації та скасували її.

Голова КСУ заявляв, що готовий нести відповідальність за незадекларовану землю в Криму.

Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження проти Олександра Тупицького. Розпочато досудове розслідування за фактами самовільного зайняття земельної ділянки, а також державної зради.

Зараз ви читаєте новину «Голова КСУ прописаний у котеджі соратника Дубінського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути