четвер, 24 листопада 2022 19:14

Ще дві країни визнали Голодомор в Україні геноцидом

Ще дві країни визнали Голодомор в Україні геноцидом
Під час Голодомору 1932–1933 років від дій радянського тоталітарного режиму загинули понад 7 млн українців на території тодішньої УРСР, ще 3 млн – за її межами. Фото: president.gov.ua

Молдова та Ірландія визнали Голодомор в Україні геноцидом українського народу.

Рішення ухвалили у парламентах країн. Засудили більшовицький тоталітарний режим колишнього СРСР.

Парламент Молдови ухвалив декларацію про визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу.

Представник Комуністичної партії Молдови Олег Рейдман перед голосуванням пропонував зняти з порядку денного декларацію, пише "Європейська правда".

Перед голосуванням депутати від комуністів та партії "Шор" вийшли з сесійної зали.

"Парламент Республіки Молдова у дусі солідарності з українським народом і в ім'я справедливості заявляє, що більшовицький тоталітарний режим колишнього СРСР у результаті застосування політики Голодомору несе відповідальність за акт навмисного геноциду проти українського народу", – сказано у декларації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явився мультфільм, як комуністи вбивали українців Голодомором

Парламент Молдови також звернувся із закликом до всіх парламентів світу, міжнародних установ проявити повну солідарність з Україною і дати правильну оцінку злочинним діям, вчиненим у 1932-33 роки.

"Пам'ять Голодомору і прихильність загальнолюдським цінностям зобов'язує нас до солідарності з українським народом задля припинення політики геноциду українського народу у XXI столітті та порятунку миру і свободи на європейському континенті", – йдеться у документі.

Голодомор геноцидом українського народу визнала верхня палата парламенту Ірландії – Шенад Ерен.

"Воістину історичне рішення Шенад Ерен про визнання Голодомору 1932-33 років в Україні геноцидом українського народу. Ірландія належить до числа наших найближчих друзів, які не бояться називати речі своїми іменами", – повідомило посольство України в Ірландії.

24 листопада парламент Румунії визнав Голодомор геноцидом українського народу. Таким чином 24 країни визнали Голодомор геноцидом.

Під час Голодомору 1932–1933 років від дій радянського тоталітарного режиму загинули понад 7 млн українців на території тодішньої УРСР, ще 3 млн – за її межами. Серед жертв були майже 1,5 млн дітей до 10 років.

Зараз ви читаєте новину «Ще дві країни визнали Голодомор в Україні геноцидом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути