субота, 05 липня 2014 17:54

СБУ відкрила кримінальне провадження проти радника Путіна - Наливайченко

СБУ відкрила кримінальне провадження проти радника Путіна - Наливайченко
Сергій Глазьєв Фото: vidomosti-ua.com

Служба безпеки України має намір отримати свідчення радника президента РФ Сергія Глазьєва як ключової фігури в плануванні військових операцій та інформаційної дискредитації України. Про це повідомив глава СБУ Валентин Наливайченко.

"Наші слідчі ухвалили рішення про відкриття кримінального провадження щодо Глазьєва як ключової фігури, людини, яка, на переконання наших слідчих, є одним з організаторів - за участю Царьова (лідер руху "Південний схід", спікер об'єднаного донецько-луганського парламенту Олег Царьов - ред.) та інших, щодо яких розслідуються кримінальні справи - злочинницьких сходняків в Москві з планування військових операцій, надання терористам тієї чи іншої допомоги, плануванню спеціальних інформаційних операцій", - розповів Наливайченко.

Він підкреслив, що провадження відкрито за ст. 436 Кримінального кодексу України 2001 року (публічні заклики до розв'язування військового конфлікту).

"Йому слід дати свідчення - що саме Аксьонов (в.о. глави самопроголошеної республіки Крим Сергій Аксьонов), Царьов йому радять, які саме завдання ці люди від нього отримують", - додав голова СБУ.

Зараз ви читаєте новину «СБУ відкрила кримінальне провадження проти радника Путіна - Наливайченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути