вівторок, 10 березня 2009 14:54

СБУ вже порушила справу проти митників, які забрали газ "Росукренерго"

СБУ вже порушила справу проти митників, які забрали газ "Росукренерго"
Служба безпеки України порушила кримінальну справу за фактом контрабанди газу співробітниками Енергетичної регіональної митниці. Про це повідомляють "Українські новини" з посиланням на інформоване джерело.

Справа порушена за статтею 201 Кримінального кодексу (контрабанда). Ведуться слідчі дії.

СБУ направила до Кабінету міністрів, Державної митної служби і Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" запит на надання відповідних матеріалів.

Раніше в НАК "Нафтогаз України" не виключали, що Служба безпеки може порушити ще одну кримінальну справу для того, щоб продовжити слідчі дії. Про це заявив керівник прес-служби "Нафтогазу" Валентин Землянський під час українсько-російського відео-мосту.

Відповідаючи на запитання, чи не відомо йому, що може стати приводом для порушеня чергової кримінальної справи, Землянський зазначив, що це питання до представників СБУ.

"Але на сьогоднішній день це цілком може бути, тому що ми бачимо бажання з боку Служби безпеки України продовжувати розслідування в даному напрямі, і цілком можливо, що для того, щоб продовжити ці дії, вони порушать чергову кримінальну справу, узявши якийсь інший епізод з процесу передачі газу", - сказав він.

У свою чергу, незалежний експерт з енергетичних питань Олександр Нарбут припустив, що ще одна справа може бути порушена за фактом контрабанди.

Нагадаємо, в ніч з 3 на 4 березня співробітники СБУ затримали заступника начальника відділу Енергетичної регіональної митниці Тараса Шепітька в рамках порушеної СБУ 2 березня кримінальної справи про заволодіння посадовцями Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" 6,3 млрд куб. м. транзитного газу на суму більше 7,4 млрд гривень.

Відповідні документи, які нібито це підтверджують на поточному тижні журналістам надасть перший заступник голови Служби безпеки Валерій Хорошковський.

За матеріалами: Ліга, Українські новини
Зараз ви читаєте новину «СБУ вже порушила справу проти митників, які забрали газ "Росукренерго"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути