четвер, 28 грудня 2017 23:52

СБУ: Треба перевірити всіх звільнених полонених

СБУ: Треба перевірити всіх звільнених полонених
СБУ перевірить полонених. Фото: 112 канал

Звільнені з ОРДЛО українські заручники можуть надати дані про інших незаконно утримуваних бойовиками українців і тих, хто числиться зниклими безвісти.

Відповідаючи на питання про те, коли може бути наступний етап обміну, глава СБУ Василь Грицак сказав: "Я сподіваюся, відбудеться в найкоротші терміни", - повідомляє GoGetNews.

За його словами, СБУ опитає звільнених на предмет отримання інформації щодо місцезнаходження інших заручників і тих, хто числиться зниклими безвісти.

"Зараз ми обов'язково попрацюємо з тими хлопцями, які повернулися додому, проведемо детальне опитування: де, з ким, в яких місцях вони, можливо, мали контакти з тих людей, хто вважається зараз в полоні або зниклими безвісти, а таких, за нашими даними, 402 людини. Можливо, долю деяких з них нам і вдасться з'ясувати ", - сказав Грицак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Повернулися не всі" - звільнений полонений

Глава СБУ висловив надію на те, що звільнені заручники зможуть "згадати максимально інформацію про те, де, з якою кількістю людей вони перетиналися в катівнях" ЛНР/ДНР ".

Відповідаючи на питання про те, чи буде СБУ перевіряти звільнених українських заручників на предмет їх можливого ​​вербування Росією, Грицак сказав: "Так, звичайно, ми будемо їх опитувати щодо обставин їх перебування в полоні. Є таке поняття, як контррозвідувальне опитування, і ми обов'язково його проведемо ".

Україна тим часом вже розпочала переговори з представниками самопроголошених ДНР і ЛНР про наступний обмін полоненими.

Зараз ви читаєте новину «СБУ: Треба перевірити всіх звільнених полонених». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути