середа, 28 січня 2009 13:29

СБУ "охоронятиме" від Тимошенко газ РосУкрЕнерго

Служба безпеки України направила офіційне застереження до Енергетичної регіональної митниці України з вимогою не допустити будь-яких незаконних дій стосовно обсягів газу, які знаходяться під митним контролем та заявлені у митному режимі як "транзит".

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"СБ України наголошує, що під час будь-яких операцій стосовно цих обсягів газу в обов"язковому порядку мають бути присутніми співробітники спеціального підрозділу СБУ з боротьби із корупцією та організованою злочинністю для недопущення будь-яких дій, що завдають шкоди національним інтересам держави", - йдеться в повідомленні.

У СБУ уточнили, що мова йде про весь транзитний газ.

Як відомо, "Нафтогаз" узяв на себе зобов"язання виступити транзитером газу, закачаного "РосУкрЕнерго" у ПСГ, і доставити його на західний кордон України.

В уряді запевняють, що тепер газ, закачаний "РосУкрЕнерго", належить "Нафтогазу".

Разом з тим голова митниці, а з середи перший заступник голови СБУ Валерій Хорошковський вважає, що власник газу не змінився, і ним залишається "РосУкрЕнерго".

"Цей газ належить РосУкрЕнерго. Є періодична декларація в режимі заявленого транзиту, де Нафтогаз бере на себе зобов"язання виступити транзитером цього газу і доставити його на західний кордон України", - заявив Хорошковський в інтерв"ю УП.

"Тому змінити статус цього газу можна, якщо РосУкрЕнерго як власник відмовиться від нього або продасть його. Сьогодні, коли вже заявлений режим транзиту, ці дії повинні бути погоджені з митною службою", - відзначив він.

Українська правда
Зараз ви читаєте новину «СБУ "охоронятиме" від Тимошенко газ РосУкрЕнерго ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути