вівторок, 09 грудня 2008 15:02

СБУ просить більше грошей, щоб не залежати від політиків

Фіксоване законом фінансування Служби безпеки на рівні 0,5% від ВВП дозволить службі не залежати від політичної кон"юнктури.

Про це повідомила керівник прес-служби СБУ Марина Остапенко на брифінгу, відповідаючи на питання, яка сума необхідна СБУ для нормального функціонування в наступному році.

Остапенко підкреслила, що в цивілізованих країнах спецслужби фінансуються на рівні 1% від ВВП, повідомляє Ліга.net.

"Ми, звичайно, на таку суму не розраховуємо, і в новому проекті Закону про Службу безпеки, що уже відпрацьований і чекає свого розгляду в комітетах Верховної Ради, ми запропонували ввести таку норму, як 0,5% ВВП, тільки з однією метою, - щоб законодавчо закріпити фінансування спецслужби як єдиного державного органу, що захищає національну безпеку України, щоб ця сума не залежала від політичної кон"юнктури, від того, хто сидить у якому кабінеті і яку посаду займає", - сказала вона.

Раніше Остапенко повідомила, що поки що Кабінет Міністрів планує скоротити у наступному році фінансування Служби безпеки України на 15-20%.

У СБУ сподіваються, що при перегляді проекту бюджету на 2009 рік фінансові потреби служби все-таки будуть враховані. За словами Остапенко, у поточному році потреби СБУ профінансовані тільки на 40%.

Зараз ви читаєте новину «СБУ просить більше грошей, щоб не залежати від політиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути