вівторок, 23 червня 2020 09:35

СБУ позбавила мера Черкас доступу до державної таємниці

СБУ позбавила мера Черкас доступу до державної таємниці
СБУ виявила невиконання мером Черкас обов'язків щодо державної таємниці. Фото: Facebook-сторінка Бондаренка.

Служба безпеки України скасувала міському голові Черкас Анатолію Бондаренку доступ до державної таємниці.

"Я, коли прийшов на роботу, отримав два цікавих листи. Перший – про скасуванню Бондаренку допуску до державної таємниці від СБУ. Цікавий лист, я розумію, що Служба безпеки замість того, щоб займатися пошуком шпигунів, вона зранку і до ночі зайнята головою міста Черкаси, за те що він посмів, все таки, послабити карантин. Ну нічого, я думаю, що розберемося", - заявив мер Черкас у Facebook.

В управлінні СБУ у Черкаській області повідомили, що правоохоронці виявили невиконання Бондаренком обов'язків щодо державної таємниці. Йдеться порушення Закону "Про державну таємницю", повідомляє "Суспільне"

СБУ раніше інформували щодо приведення до відповідності стану охорони держтаємниці у Черкаській міській раді. Однак, міським головою продовжувалися порушення вимог закону та порядку організації та забезпечення режиму секретності в органах державної влади та органах місцевого самоврядування. Зважаючи на виявлені порушення вимог законодавства про державну таємницю, Бондаренку скасовали доступ до держтаємниці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мер Черкас подав до суду на Зеленського

Міська влада Черкас з 1 травня пом'якшила карантин для частини підприємців міста, хоча в Україні такі послаблення були заплановані на 11 травня. Поліція почала кримінальне провадження.

Мер Черкас Анатолій Бондаренко заявив, що ослаблення карантину в місті безпечно, а правоохоронних органів він не боїться. На що міністр внутрішніх справ Арсен Аваков пригрозив Бондаренку жорсткою реакцією.

Зараз ви читаєте новину «СБУ позбавила мера Черкас доступу до державної таємниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути