понеділок, 26 березня 2012 14:53

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

СБУ поспішає зі справою щодо ЄЕСУ, бо Тимошенко можуть виправдати з "газової справи" - адвокат

СБУ поспішає зі справою щодо ЄЕСУ, бо Тимошенко можуть виправдати з "газової справи" - адвокат
Олександр Плахотнюк вважає заяви голови СБУ тиском на суді захист. Фото: obozrevatel.com

Матеріали кримінальної справи проти екс-прем'єра України Юлії Тимошенко щодо діяльності корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ) можуть бути передані до суду вже на початку квітня, прогнозує її адвокат Олександр Плахотнюк.

"Я змушений констатувати і з великою ймовірність стверджувати, що ця справа, незважаючи на масу клопотань захисту і на докази, які додатково надані захистом, вже на початку квітня може опинитися у суді", - сказав він на брифінгу в понеділок у Києві.

Він вважає, що такий поспіх з передачею цієї справи до суду обумовлена ??можливістю виправдання Тимошенко при розгляді касації з "газової справі" у Вищому спеціалізованому суді з розгляду цивільних і кримінальних справ, який повинен розпочатися 15 травня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У квітні Тимошенко отримає другий термін?

"Я вважаю, що все буде робитися, щоб до 15 травня отримати ще один вирок Юлії Володимирівни", - заявив Плахотнюк.

При цьому він розцінив як передчасну інформацію голови СБУ Ігоря Калініна про те, що матеріали цієї справи можуть бути в принципі передані до суду, а також охарактеризував його заяву про те, що нібито зібрано достатньо доказів провини Тимошенко у цій справі, як "тиск на суд і захист".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Власенко поскаржився, що йому не дають можливості знайомитися зі справою

Плахотнюк нагадав, що 28 березня закінчується встановлений судом строк Тимошенко і її захисту для ознайомлення з матеріалами справи.

У той же час, за його словами, Тимошенко через стан здоров'я не може знайомитися з матеріалами справи "у тому режимі, як здорова людина".

Нагадаємо, що голова СБУ Калінін нещодавно повідомив, що слідство зібрало достатньо доказів провини Тимошенко для передачі до суду кримінальної справи щодо діяльності ЄЕСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВАСУ не захотів долучати до справи Тимошенко документи, які доводять її невинуватість

"Слідче управління СБУ безперервно веде роботу, і на сьогоднішній день зібрано достатньо доказів, щоб здійснювати подальші процесуальні дії", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «СБУ поспішає зі справою щодо ЄЕСУ, бо Тимошенко можуть виправдати з "газової справи" - адвокат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути