Ексклюзиви
середа, 04 травня 2011 16:16

СБУ похвалилась затримкою сотень корумпованих чиновників

СБУ похвалилась затримкою сотень корумпованих чиновників

За перші чотири місяці 2011 року порушено 332 справи стосовно корупції держчиновників. Зокрема, за цей період затримано десять працівників судових органів.

Зокрема, як передає кореспондент Gazeta.ua, на днях СБУ та Генпрокуратура затримала керівника одного з підрозділів Київської регіональної митниці під час одержання ним хабара у сумі 5250 грн.

"Цей співробітник митниці, використовуючи своє службове становище, з корисливих мотивів особисто та через підлеглих вимагав гроші від підприємців, - розповіла керівник прес-служби СБУ Марина Остапенко. - Він створював передмови для штучного затримання митного оформлення вантажів. Окрім того, він звільняв деяких підприємців від проходження окремих митних процедур, чим створював передумови для контрабанди".

Остапенко заявила, що механізми корупції на митниці досить прості.

"Все залежить від окремих керівників - деякі самі пропонують послуги бізнесменам. Ті дають нормальні документи, а митники вишукують бізнесменів, які привезли продукцію, що швидко псується, та кажуть, що влаштують підприємцям додаткові перевірки, і їхній товар пропаде", - пояснила представник СБУ.

Зараз ви читаєте новину «СБУ похвалилась затримкою сотень корумпованих чиновників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути