понеділок, 04 червня 2018 13:35

СБУ оприлюднила результати поліграфа Савченко

СБУ оприлюднила результати поліграфа Савченко
Допит Надії Савченко на поліграфі тривав 6 годин. Фото: УНІАН

Результати психологічної експертизи з використанням поліграфа показали, що народний депутат Надія Савченко готувала теракти та захоплення влади.

Про це інформує прес-служба СБУ.

Експертиза підтвердила, що Савченко обговорювала та готувала плани насильницького повалення конституційного ладу, готувала збройне захоплення влади, для чого підшукувала та перевозила зброю. Розроблені плани обговорювала з Володимиром Рубаном, бойовиками Олександром Захарченком та Олександром Тимофєєвим.

"Обговорювала зі спільниками плани вбивства керівників держави, зокрема особисто розподіляла ролі в замахах. Нею був розроблений чіткий план вбивства керівників держави, вона домовлялася зі спільниками, хто і що має робити під час замаху. Свої плани вона доводила до Тимофєєва та Рубана. Поліграф також засвідчив, що Савченко готувалася здійснити теракт в урядовому кварталі та будівлі Верховної Ради", - ідеться в повідомленні.

При цьому експерти не виявили позитивних реакцій на питання сторони захисту. Зокрема: чи бажала Савченко змінити владу в конституційний спосіб, чи вважає вона злочинною діяльність президента, народних депутатів,прем'єр-міністра,секретаря РНБО, членів Кабінету міністрів, керівників політичних партій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Психіатр дав оцінку світові Савченко

Нардепа Надію Савченко затримали 22 березня за підозрою у підготовці замаху на життя президента, прем'єр-міністра, членів уряду, народних депутатів, повалення конституційного ладу - у змові з ватажками бойовиків ДНР.

За інформацією слідства, вона спільно з керівником центру "Офіцерський корпус" Володимиром Рубаном планували теракти за допомогою зброї, виготовленої в ДНР та завезеної з Росії. Їй загрожує покарання аж до довічного ув'язнення.

15 травня Шевченківський райсуд залишив Савченко під вартою ще на 2 місяці.

Зараз ви читаєте новину «СБУ оприлюднила результати поліграфа Савченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути