вівторок, 16 березня 2021 17:23

СБУ обшукала Раду, Кабмін і РНБО

СБУ обшукала Раду, Кабмін і РНБО
Про перебіг справи суспільство регулярно інформуватимуть, заявили в СБУ. Фото: @SecurSerUkraine

Служба безпеки України провела обшуки у структурах, залучених до підготовки та ратифікації "Харківських угод". Про це повідомили у відомстві у вівторок.

"Слідчі дії проводили для встановлення обставин, які підлягають документуванню у кримінальному провадженні", - йдеться в повідомленні.

Обшукували комітети Верховної Ради, головне науково-експертне управління парламенту, Раду національної безпеки і оборони, Міністерство закордонних справ, Кабінет міністрів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ахметов, Олена Бондаренко, Симоненко. Хто голосував за російський флот у Криму

Під час обшуків виявили документи, які свідчать, що тодішнє керівництво держави ще до підписання та прийняття вказаних документів усвідомлювало їхні наслідки.

Йдеться про збільшення кількості особового складу військових формувань та спеціальних служб Російської Федерації, які в подальшому брали участь в окупації Криму, заявляють в СБУ.

"Усвідомлюючи підвищений інтерес суспільства до цієї справи, Служба регулярно інформуватиме громадськість про перебіг справи", - сказано в повідомленні.

Минулого тижня Рада національної безпеки й оборони доручила СБУ перевірити на предмет державної зради ратифікацію 236 народними депутатами "Харківських угод".

Майже 11 років тому, 21 квітня 2010-го, колишній президент України Віктор Янукович і президент Російської Федерації Дмитро Медведєв підписали в Харкові угоду, за якою термін перебування Чорноморського флоту РФ у Севастополі подовжили з 2017-го до 2042 року з автоматичним продовженням на 5 років.

27 квітня, коли у Верховній Раді розглядали ратифікацію цієї угоди, тодішнього спікера Володимира Литвина закидали яйцями.

Зараз ви читаєте новину «СБУ обшукала Раду, Кабмін і РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути