вівторок, 21 квітня 2020 14:58

Поряд Медведєв, позаду - Добкін. 10 років тому Янукович здав Крим

10 років тому, 21 квітня, колишній президент України, якого Верховна Рада позбавила цього звання, Віктор Янукович у Харкові здав національні інтереси.

Цього дня Янукович та президент Російської Федерації Дмитро Медведєв підписали угоду, за якою термін перебування Чорноморського флоту РФ у Севастополі подовжили з 2017-го до 2042 року з автоматичним продовженням на 5 років.

Автор: "РИА Новости"
  Януковича тоді супроводжував колишній голова Харківської ОДА Михайло Добкін.
Януковича тоді супроводжував колишній голова Харківської ОДА Михайло Добкін.

Термін перебування флоту збільшили в обмін на здешевлення для України російського газу через знижку у вигляді анулювання митних зборів.

27 квітня, коли у Верховній Раді розглядали ратифікацію цієї угоди, тодішнього спікера Володимира Литвина закидали яйцями. Також у сесійній залі кинули димову шашку.

Автор: Сomments.ua
 

За Харківську угоду, крім Литвина, також голосували "регіонали" Рінат Ахметов, Святослав Піскун, Віталій Хомутиннік, Олена Бондаренко, Сергій Ківалов. З інших фракцій "за" голосували Ігор Палиця, Давид Жванія, Петро Симоненко. Повний список можна подивитися ТУТ.

Через чотири роки Росія окупувала Крим.

20 лютого 2014-го - офіційна дата початку анексії росіянами півострова. Тоді з'явилися вантажівки без номерів і "зелені чоловічки" - озброєні військові без розпізнавальних знаків. 17 квітня того ж року президент РФ Путін уперше публічно визнав, що в подіях у Криму брали участь російські військові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Місцевих не шкода: окупанти оголосили весняний призов у Криму

24 січня 2019 року Оболонсь­кий райсуд міста Києва заочно визнав Віктора Януковича винним у державній зраді та пособництві у веденні агресивної війни. Його засудили до 13 років позбавлення волі. Тюремний строк почнуть відраховувати після арешту.

Янукович утік з України 23 лютого 2014-го. Відтоді живе в Росії.

Зараз ви читаєте новину «Поряд Медведєв, позаду - Добкін. 10 років тому Янукович здав Крим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути