середа, 19 серпня 2020 01:43

СБУ ніяк не причетна до "вагнерівців" - голова української розвідки

СБУ ніяк не причетна до "вагнерівців" - голова української розвідки
Буданов розповів про приналежність України до "вагнерівців". Фото: Цензор

Начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов заявив, що бійців ПВК "Вагнер" в Мінську перекидали російські спецслужби і це не було спецоперацією Служби безпеки України.

"Достатня кількість фактів свідчить про те, що це спецоперація російських спецслужб. По-перше, десятки людей з досвідом бойових дій в гібридних конфліктах в різних країнах, в тому числі на Донбасі, з'явилися в столиці Білорусі прямо напередодні доленосних президентських виборів. По-друге, тільки недосвідчена людина може повірити в казку, ніби цих "наївних" бойовиків могли обманом затягнути до Мінська", - сказав він в коментарі "Укрінформу".

Буданов підкреслив, що такі приватні військові компанії, як "Вагнер", працюють в прямому підпорядкуванні російських силових структур і ніколи не діють без їх дозволу або координації.

"Дуже детальну фейкову версію про нібито причетність СБУ до появи "вагнерівців" в Мінську опублікували російські спецслужби в російському виданні "Комсомольская правда" 6 серпня. Тобто, вже через тиждень після затримання бойовиків білоруськими силовиками і публічних звинувачень на адресу Росії з боку білоруської влади у втручанні у внутрішні справи Білорусі і спроби вплинути на результати виборів", - додав він.

Глава української розвідки впевнений, що російська сторона готувала фейкову версію про нібито причетність СБУ до "вагнерівців" заздалегідь.

На його думку, в появі бойовиків ПВК "Вагнер" в Мінську було три мети. Перша - психологічний тиск на білоруську владу, яка змусила б їх до більш жорстких дій проти протестантів. Друга - покладання відповідальності на Україну і погіршення українсько-білоруських відносин. Третя - змушення Білорусі спертися на російську підтримку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Затримання "вагнерівців" мало бути українською операцією, яка зірвалась після доповіді в ОП

Про затримання 33 росіян, які перебувають в ПВК "Вагнер", влада Білорусі повідомила 29 липня. У Радбезі Білорусі заявляли, що стосовно затриманих порушили кримінальну справу за статтею про підготовку терактів, пізніше повідомлялося, що їх підозрюють у підготовці масових заворушень.

Зараз ви читаєте новину «СБУ ніяк не причетна до "вагнерівців" - голова української розвідки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути