Ексклюзиви
субота, 28 серпня 2010 11:37

СБУ копіює НКВС зразка 1937 року – Сенченко

СБУ копіює НКВС зразка 1937 року – Сенченко

СБУ проводить допити осіб, які контактують з іноземними журналістами, тому що влада вважає їх політично не благонадійними громадянами.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат із фракції БЮТ Андрій Сенченко.

"Це ті люди, яких будуть записувати в картотеку інакомислячих для подальших переслідувань. Репресивні методи можуть бути різні. Когось можуть звільнити з роботи, іншому створять проблеми в бізнесі чи будуть знайдені можливості кримінального напрямку", - пояснив він.

Депутат впевнений, що в діях нинішньої влади неможливо знайти ознаки демократичності. "Те, що Янукович і його команда стали на шлях побудови тоталітарної держави, сьогодні очевидно всім. Йдуть політичні репресії, переслідування. СБУ у своїх методах копіює НКВС зразка 1937 року. Хорошковський демонстративно націлює дії Служби безпеки в цей бік", - зауважив Сенченко.

"Якщо всю верхівку української влади вишикувати на Майдані Незалежності, то їх не вистачить, щоб заповнити цю площу. Що може зробити жменька проти 46 мільйонів людей, які відчувають себе громадянами цієї країни, якщо вони скажуть: "Геть"?. Якщо така кількість людей топне ногою, буде землетрус", - зазначив "бютівець".

Нагадаємо, кореспондент німецької газети Frakfurter Allgemeie Zeitug Конрад Шуллер повідомив, що Служба безпеки України проводить допити осіб, які контактують з іноземними журналістами. За його словами, співробітники Служби безпеки неодноразово зустрічались з людьми, з якими він контактував в України під час підготовки журналістських матеріалів під час президентської кампанії.

Зараз ви читаєте новину «СБУ копіює НКВС зразка 1937 року – Сенченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути