Ексклюзиви
пʼятниця, 31 травня 2024 12:03

СБУ і ДБР мають відреагувати на діяльність Безуглої - "Факти"

СБУ і ДБР мають відреагувати на діяльність Безуглої - "Факти"
Нардепка зриває мобілізацію і вносить розкол між рядовим і середнім та керівним складом ЗСУ, заявляють "Факти". Фото зі сторінки Мар'яни Безуглої у Facebook

Нардепка Мар'яна Безугла зриває мобілізацію і вносить розкол між рядовим і середнім та керівним складом ЗСУ. Її діяльність послаблює військо та мала б стати предметом уваги ДБР і СБУ. Про це пишуть "Факти".

Видання проаналізувало останні публікації на сторінці депутатки у Facebook: усі вони емоційні й категоричні. При цьому чимало з них протирічать її ж дописам, опублікованим раніше. Наприклад, зараз Безугла критикує головкома Олександра Сирського за призначення генерала Василя Зубанича, який нібито "валив оборону Харківщини у 2022-му". Ще чотири місяці тому вона хвалила Сирського за харківський напрямок, називаючи контрнаступ його "авторським проєктом". Безугла просуває наратив щодо необхідності замінити Сирського Євгеном Мойсюком, попри те, що Мойсюк був заступником ненависного їй Валерія Залужного. Вона систематично його дискредитувала, хоча за рік до того публікувала його фотографії й ділилась постами.

"Нардепка справді часто вступає в суперечність із самою собою, у короткий проміжок часу видає діаметрально протилежні оцінки одним і тим же подіям чи персоналіям. Або вона зовсім не розуміється на темах, які коментує. Або ці наративи не її, а вона тільки - голова, що говорить", - пишуть "Факти".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олександр Сирський - під політичним прицілом Мар'яни Безуглої

Ветеран АТО Олексій Попов заявив, що системну інформаційну атаку з боку Безуглої на собі вже відчув майже весь вищий керівний склад ЗСУ: Залужний, Сирський, Олександр Тарнавський, Михайло Забродський, Сергій Шаптала, Сергій Наєв. На його думку, спекулюючи на генеральських прізвищах, Безугла "системно вбиває клин в армійські ряди". А ярликами "м'ясників" умисно зриває мобілізацію в Україні.

"Починає, бризкаючи слиною на всі боки, вішати генералам ярлик м'ясника. Що в такому разі робить людина, яка ще п'ять хвилин тому шукала адресу рекрутингового центру? Питання риторичне. Якщо її хвіртку не прикриють, на питаннях мобілізації можна ставити хрест. І хтось зараз скаже: "То що, Петров? Генерали справді м'ясники?" - "Ні, - відповім я. - Справа в іншому". Так не буває: ще чотири місяці тому генералу співають хвалебні оди, а потім хе*ак і вже - цей м'ясник, давайте нового. Молодого. Перспективного", - написав Петров.

При цьому "Факти" звернули увагу: якби метою Безуглої були якісні зміни у війську, вона могла б втілювати її завдяки Комітету ВРУ з питань нацбезпеки, в якому займає високу посаду заступниці. Але як розповів секретар Комітету Роман Костенко, на засіданнях Безугла не критикує військове командування і не порушує питання, про які щодня пише пости в соцмережах.

Як писали ЗМІ, на парламентських виборах у 2019 році Безугла була протеже Андрія Холодова - кума Віктора Медведчука. Саме він рекомендував включити її у список партії "Слуга народу" як "дівчинку ресурсну".

"Чи пов'язана поточна діяльність нардепки із політичними зв'язками - питання до компетентних органів. Шкода, що вони поки що не поспішають давати відповіді, як і не поспішає керівництво парламенту з відкликанням Безуглої з Комітету нацбезпеки", - йдеться в матеріалі.

Волонтер Роман Донік назвав заяви і звинувачення Безуглої такими, що не відповідають дійсності, підривають довіру до ЗСУ та зривають мобілізацію.

"Безугла зробила все, щоб підірвати довіру до ЗСУ, щоб почати критиканство керівництва ЗСУ та зірвати мобілізацію", - написав Донік у Facebook.

Зараз ви читаєте новину «СБУ і ДБР мають відреагувати на діяльність Безуглої - "Факти"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути