Ексклюзиви
пʼятниця, 23 липня 2010 21:30

СБУ хоче ще одного арешту по справі "РосУкрЕнерго"

СБУ хоче ще одного арешту по справі "РосУкрЕнерго"

Печерський райсуд дав санкцію на затримання четвертого звинуваченого у справі про відчуження газу "РосУкрЕнерго" Марії Кушнір.

Відповідне рішення суд ухвалив за клопотанням СБУ 21 липня.

Суд надав дозвіл на затримання Кушнір та доставку її під вартою до Печерського райсуду для розгляду подання слідчого про арешт.

Вимогу арештувати Кушнір СБУ пояснює тим, що вона, "знаходячись на волі, намагатиметься ухилитися від слідства та суду, продовжуватиме злочинну діяльність, а також те, що за скоєний нею злочин передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк понад три роки".

Кушнір на початку 2009 року, коли відбувалося розмитнення газу "РосУкрЕнерго" на користь "Нафтогазу", працювала заступником головного бухгалтера "Нафтогазу".

Як пояснював тоді перший заступник глави СБУ Валерій Хорошковський, Кушнір була прийнята на роботу в "Нафтогаз" спеціально для цієї операції розмитнення газу "РосУкрЕнерго".

"Її функцією було тільки поставити потрібний підпис.. Саме вона дала команду, поставила газ на баланс "Нафтогаз" і підписала первинний документ", - розповів Хорошковський.

До останнього часу Кушнір працювала заступником головного бухгалтера державної компанії "Укргазвидобування" при "Нафтогазі".

Раніше по цій справі були арештовані Ігор Діденко, Анатолій Макаренко і Тарас Шепітько.

Українська правда

Зараз ви читаєте новину «СБУ хоче ще одного арешту по справі "РосУкрЕнерго"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути