понеділок, 03 березня 2014 11:16

Збірна України може відмовитися брати участь в сочинській Паралімпіаді

Збірна України може відмовитися брати участь в сочинській Паралімпіаді
Паралімпіада в Сочі може пройти без України. Фото: bagnet.org

У зв'язку з подіями в Криму збірна України загрожує відмовитися від участі в Паралімпійських іграх, відкриття яких відбудеться вже в цю п'ятницю в Сочі.

Про це заявив глава Паралімпійського комітету країни, нардеп від "Батьківщини" Валерій Сушкевич, повідомляє "Сегодня".

"Команда, керівники інваспорту України зараз знаходяться в Сочі. Я вилітаю туди у вівторок. Але - протягом найближчих двох днів, в понеділок - вівторок, радою Національного Паралімпійського комітету розглядатиметься питання про можливу неучасть України у Паралімпійських іграх - як реакція на окупацію української території військами держави, яка є господарем Паралімпіади, - говорить Сушкевич. - І це - незважаючи на те, що ми лідери міжнародного паралімпійського руху і можемо показати дуже сильний результат, дуже. Досить подивитися на підсумки останніх чемпіонатів світу з біатлону та лиж. Ми реальні конкуренти Росії. Не хотів би мати нахабство говорити про перше загальнокомандне місце, але про одну з вищих позицій - точно. Днями з цього приводу з нами вже спілкувалися керівники Міжнародного паралімпійського комітету. Ми сказали їм те саме, що й вам".

"Ми чекаємо на будь-яку можливість, щоб брати участь, - додав Сушкевич. - Тому що неучасть - трагедія для спортсменів- паралімпійців: уявляєте, людина без ніг або тотально сліпа чотири, п'ять, шість років свого життя віддала, щоб виступити на Іграх. Сьогодні, коли генеральний секретар нашого комітету Олена Зайцева розмовляла з виконавчим директором Міжнародного паралімпійського комітету, вона розридалася разом з перекладачем. Це була розмова про можливу неучасть. Вони розридалися і пішли".

При цьому нардеп продовжує сподіватися, що все вирішиться мирним шляхом.

"Я досі сподіваюся на здоровий глузд керівника Росії. І хочеться вірити, що в цьому рішенні не останнє місце займатиме фактор участі в Іграх представників десятків країн - людей без ніг, сліпих, які мають важкі варіанти інвалідності, в тому числі і в результаті військових дій у світі. Що хоча б цей аспект зупинить. Це занадто цинічно приймати Паралімпіаду - і починати війну. Повинно бути рішення Путіна про виведення військ з території України - хоча б анонсоване. До відкриття Паралімпіади залишилися лічені дні", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «Збірна України може відмовитися брати участь в сочинській Паралімпіаді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути