четвер, 20 вересня 2018 19:48

Савченко випустить з СІЗО новий президент

Савченко випустить з СІЗО новий президент
Народний депутат Надія Савченко шість місяців перебуває у слідчому ізоляторі Служби безпеки України Фото:glavnovosti.com

Народний депутат Надія Савченко має шанс вийти з СІЗО після президентських виборів. Про це Gazeta.ua розповів політолог Руслан Бортник.

"Зараз шанси Надії Савченко вийти під домашній арешт чи особисте зобов'язання дуже низькі. Випустити її означає частково чи в повній мірі визнати невинуватість. Скоріш за все арешт триватиме до президентських виборів у 2019 році. Далі усе залежить від їх результату. Якщо переможе хтось із конкурентів Петра Олексійовича, вона може вийти під заставу чи зобов'язання".

Якщо Петра Порошенка переоберуть на другий термін, розгляд справи Савченко переноситимуть до закінчення парламентських виборів, вважає експерт.

"Це пояснюється тим, що Савченко може стати учасницею якогось партійного списку. Вона досі залишається на слуху і має високу впізнаванність. Входить у десятку українських політиків, про яких люблять згадувати медіа. Не виключаю, що такі партії, як "За життя" чи частини "Опоблоку", включать її до свого списку і будуть використовувати в образі певної Жанни д'Арк".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Безнадійно: суд поставив крапку у законності затримання Савченко

Надію Савченко затримали 22 березня. Підозрюють у підготовці замаху на життя президента, прем'єр-міністра, членів уряду, народних депутатів та повалення конституційного ладу.

Зараз ви читаєте новину «Савченко випустить з СІЗО новий президент». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути