пʼятниця, 13 квітня 2018 19:19

Савченко не голодуватиме 3 дні

Савченко не голодуватиме 3 дні
Нардеп Надія Савченко припинить голодування, щоби пройти поліграф. Фото: Дзеркало тижня

Експерти-поліграфологи наполегливо рекомендували нардепу Надії Савченко припинити голодування, щоб пройти поліграф. Про це адвокат Олег Соловій розповів ВВС Україна.

"Не було прецедентів проходження поліграфа людиною, яка голодувала 23 дні. Експерти, у зв'язку із виснаженістю організму, не можуть встановити істину. Вони наполегливо рекомендували їй поїсти, а Надія Вікторівна погодилась на три дні. Продукти узгоджені із лікарем слідчого ізолятора, оскільки було довге виснажливе голодування. Знежирений сир, молоко знежирене, яке буде розбавлятися з водою, дитяче пюре. Все це в абсолютно незначній кількості. Імовірно, що сьогодні ввечері вона отримає продукти та почне їсти".

У в понеділок, 16 квітня, слідчі продовжать допит. За словами адвоката, стан здоров'я Надії Савченко наразі "дуже задовільний".

"Добре себе почуває. Так, вона втратила у вазі, але почуття гумору не втратила, чудово розмірковує, все розуміє, працездатність чудова. Загалом вона втратила 11 кілограмів з моменту затримання".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Допит Савченко на поліграфі зупинили

13 квітня Надія Савченко не змогла пройти допит на поліграфі через стан здоров'я у зв'язку з голодуванням.

Савченко підозрюють у підготовці замаху на президента, прем'єра, народних депутатів. За версією слідства, планувала здійснити збройний напад із використанням гранатометів, мінометів і вибухових пристроїв на приміщення і транспортні засоби, де могли бути президент України Петро Порошенко, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков і секретар РНБО Олександр Турчинов. Для цього вона нібито змовилась з ватажками бойовиків ЛДНР і з керівником центру звільнення полонених Володимиром Рубаном.
23 березня Шевченківський районний суд Києва ухвалив рішення про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою Савченко до 20 травня. Того ж дня Надія оголосила голодування.

Зараз ви читаєте новину «Савченко не голодуватиме 3 дні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути