середа, 13 листопада 2019 16:33

Шарія знову розшукує поліція

Шарія знову розшукує поліція
Шарія розшукує поліція через заяви про підготовку нової підозри ГПУ. Фото: МедиаНяня

Уже 7 років поліція розшукує скандального відеоблогера Анатолія Шарія за підозрою в неправдивого інсценування замаху на себе.

Розшуком Шарія займається Солом'янське управління поліції Києва. Він зник із поля зору правоохоронців 7 лютого 2012 року. Проросійського відеоблогера розшукують у провадженні, відкритому за ч. 2 ст. 383 (завідомо неправдиве повідомлення про злочин) КК України, йдеться у даних у базі Міністерства внутрішніх справ щодо осіб, які переховуються від органів влади.

Заочно, йому вже обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Шарій в ефірі каналу 112 Україна повідомив, що Генпрокуратура підготувала йому нову підозру. Її виписали у справі, в рамках якого Шарій знаходився в розшуку в Україні від 2011 року. У квітні цього року суд постановив відправити справу на дорозслідування і зняти Шарія з розшуку.

"І цю справу не реанімують, ні! Виписують нову підозру. У справі є свідчення, які говорять, що не відбулося нічого. Не було нанесено шкоди, що не було порушено громадський порядок. Слідство у цій справі проведено, але прокуратура оголошує мені нова підозра по тій же самій статті, по тій самій справі, в якій немає нічого", - заявив Шарій.

Після цього, за інформацією Шарія, генпрокурор Руслан Рябошапка доручив зайнятися цією справою прокурору Києва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Активісти пікетували канал "112 Україна" з вимогою до Медведчука "замовкнути"

Анатолія Шарія звинувачують у хуліганстві із застосуванням зброї. Стрілянина про яку йдеться, сталася у Києві ще в травні 2011 року в одному із фастфудів. Було порушено дві кримінальні справи – за хуліганство, а згодом за інсценування нападу на самого себе.

2012 року блогера оголосили в розшук. 2013-го стало відомо, що Шарій отримав статус політичного біженця у Литві та не може бути виданий Україні.

У квітні 2019-го Шевченківський районний суд Києва не задовольнив прохання прокурорів про екстрадицію, скасував розшук і заочний арешт відеоблогера Анатолія Шарія та відправив його справу на додаткове розслідування в прокуратуру. У відповідь, у Київській прокуратурі заявили, що оскаржать рішення скасувати розшук та арешт Шарія.

Зараз ви читаєте новину «Шарія знову розшукує поліція». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути