Ексклюзиви
вівторок, 06 листопада 2018 10:46

САП зачитала обвинувальний акт проти НАБУ, а не проти Мартиненка - адвокат

САП зачитала обвинувальний акт проти НАБУ, а не проти Мартиненка - адвокат
Адвокат екс-нардепа Миколи Мартиненка (на фото) Петро Бойко заявив, що захист з документами на руках спростує всі сфабриковані звинувачення. Фото: Українська правда

Прокурор САП Симків 5 листопада закінчив читання в Шевченківському райсуді Києва обвинувального акту проти НАБУ, а не проти Миколи Мартиненка. А НАБУ перетворилося на "почтальйона Пєчкіна", намагаючись створити черговий інформаційний привід проти екс-депутата.

Про це заявив адвокат Петро Бойко, повідомляє прес-служба Миколи Мартиненка.

На думку захисника, представник САП в залі суду влаштував сеанс юридичного стриптизу для НАБУ. "Так звана "справа Мартиненка" вже почала розсипатися - озвучене прокурором не відповідає матеріалам справи. Там повний набір численних порушень законів, некомпетентності і упередженості НАБУ. Захист з документами на руках спростує всі сфабриковані звинувачення", - підкреслив адвокат.

За його словами, НАБУ 2,5 років відтягало передачу справи до суду. У той час як Микола Мартиненко вимагав відкритого судового процесу.

"Для НАБУ і лояльних "активістів" було зручно піаритися на резонансній справі, оголошувати злочинцями без суду, порушувати презумпцію невинуватості і права людини. Але в суді свято піару закінчиться, бо там треба говорити мовою юридичних фактів", - підкреслив Бойко.

Він сказав, що НАБУ публічно розписалося в порушенні закону, заявивши про нібито вручення судової повістки на допит Миколі Мартиненку 5 листопада.

"НАБУ намагається клонувати одну і ту ж справу - як юридично, так і піарно. Навіть попросило чеську прокуратуру надіслати їм запит про надання свідчень Миколою Мартиненком в якості свідка. Він готовий вчергове відповісти на всі питання, але тільки в передбачений законом спосіб. А НАБУ прийшло в суд і як почтальйон Пєчкін на телекамери заявило: "ми тут повістку принесли" (!) Хоча ніхто не розписався в її отриманні, оскільки звернення про міжнародну правову допомогу повинні обов'язково відправлятися через Генеральну прокуратуру України", - зазначив адвокат.

Бойко вважає, що НАБУ влаштувало піар-шоу на процесуальній дії, щоб підтримувати медійний негатив до Мартиненка. "Якби норми закону з викликом на допит були дотримані – не було б питань з отриманням повістки. Адже Микола Мартиненко дисципліновано виконує всі процесуальні обов'язки. Більше того, він ще в 2015 р. добровільно відмовився від депутатського імунітету", - нагадав захисник.

Прес-служба Миколи Мартиненка підкреслила, що "НАБУ і САП панічно бояться програти цю справу. Тому НАБУ влаштовує скандали в судах і навіть розміщує в ЗМІ замовні матеріали проти Мартиненка, намагається тиснути на суддів. Але рано чи пізно комусь доведеться нести кримінальну відповідальність за фальсифікації. Ми побачимо, як керівники НАБУ незабаром підуть на вибори, щоб сховатися за депутатською недоторканністю", - вважають у Мартиненка.

Зараз ви читаєте новину «САП зачитала обвинувальний акт проти НАБУ, а не проти Мартиненка - адвокат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути