середа, 08 грудня 2021 16:48

САП може очолити детектив, який "доганяв" Татарова

САП може очолити детектив, який "доганяв" Татарова
Наступне засідання комісії з обрання керівника САП відбудеться 21 грудня. Фото: "Слово і діло"

Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру може очолити детектив Національного антикорпційого бюро Олександр Клименко. Він займався справою, в якій фігурує заступник керівника Офісу президента Олег Татаров.

Про це у Facebook повідомив голова правління Фундації DEJURE, юрист Михайло Жернаков.

7 грудня комісія з обрання керівника САП виставила бали за практичне завдання, розповів юрист.

"Фаворит не змінився, а лише збільшив розрив. Олександр Клименко тепер випереджає Андрія Синюка (прокурор Офісу Генерального прокурора. - Gazeta.ua) на 21 бал.

А це означає, що навіть якщо на фінальному етапі - співбесіді - всі підконтрольні Татарову члени комісії виставлять Синюку 25, а Клименку - 0, останній скоріше за все виграє, бо незалежні (в першу чергу - делеговані міжнародниками) члени комісії виставлять бали об'єктивно і виправлять перекіс", - пише Жернаков.

Зі слів експерта, Клименко - детектив, який "доганяв" Татарова в корупційній справі про крадіжку майже 80 млн грн на житлі для нацгвардійців".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як гальмують справу Татарова: інфографіка

Тим часом в Окружному адміністративному суді міста Києва вже лежатькілька позовів від конкурсантів, які вилетіли раніше, повідомив Жернаков.

"І саме для того, щоб ОАСК встиг скасувати цей конкурс, "татарівські" члени комісії відсунули наступне засідання аж на 21 грудня.

Стає дедалі більш зрозуміло, чому вже вісім місяців невідкладний президентський законопроєкт про ліквідацію ОАСК лежить без руху в парламенті.

І якщо Зеленський піде на скасування результатів по САП через ОАСК, то наступне - це скасування тим самим ОАСК результатів конкурсу до Вища кваліфікаційної комісії суддів і фактичне вбивство судової реформи", - пише Жернаков.

Об'єктивне закінчення конкурсу до САП є обіцянкою президента України Володимира Зеленського президенту США Джозефу Байдену, також пише експерт.

"І саме Зеленському, а не Татарову і не Павлу Вовку (голова ОАСК), доведеться пояснювати Байдену що пішло не так - в час, коли нам найбільше за 8 років загрожує ворог, а США надають безпрецедентну підтримку", - зазначає Жернаков.

Конкурс на посаду керівника САП розпочався 25 січня. Торік у серпні Назар Холодницький звільнився з посади керівника САП. Пропрацював понад чотири роки. Обов'язки керівника виконує Максим Грищук.

У жовтні США і ЄС висловлювали розчарування, що засідання конкурсної комісії зривали.

Зараз ви читаєте новину «САП може очолити детектив, який "доганяв" Татарова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути