субота, 07 грудня 2019 15:08

Санкції проти "Північного потоку – 2" включили до проєкту оборонного бюджету США

Санкції проти "Північного потоку – 2" включили до проєкту оборонного бюджету США
"Північний потік-2" має запрацювати улітку 2020 року

Санкції проти "Північного потоку – 2" з РФ в Німеччину були включені законодавцями США у проєкт військового бюджету Сполучених Штатів на наступний рік. Про це пише Bloomberg із посиланням на два джерела.

Санкції, які застосовуватимуться до компаній, яку займаються будівництвом проєкту російської енергетичної компанії "Газпром", змодельовані по законопроекту представленому сенаторами Тедом Крусом, республіканцем з Техасу та Джином Шахіном, демократом з Нью-Гемпширу.

Ці заходи націлені на судна, які прокладають трубопровід,а також на керівників компаній, пов'язаних з цими суднами. Цим особам може бути заблоковано в'їзд до США, а їхні транзакції – заблоковано.

Санкції, які увійшли до проєкту Закону про державну оборону (NDAA) мають на меті зупинити будівництво російського газопроводу. Законодавці наполягають на впроваджені обмежувальних заходів, оскільки їх все більше непокоїть нездатність президента Дональда Трампа діяти від свого імені, щоб заблокувати цей проєкт, який дасть Росії нові важелі впливу в Європі.

Законодавці розраховують подати NDAA 20 грудня, раніше запланованого терміну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна нам нічого не нав'яже – Медведєв про газові угоди

До цього німецьке видання Bild заявило, що США ще можуть зупинити "Північний потік – 2". Тоді стало відомо, що санкції планують включити до оборонного бюджету та стосуватимуться вони компаній, які займаються будівництвом газопроводу, без яких Росія самостійно його не завершить.

Зараз ви читаєте новину «Санкції проти "Північного потоку – 2" включили до проєкту оборонного бюджету США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути