пʼятниця, 16 березня 2018 10:42

Найбагатшого губернатора допитали

Найбагатшого губернатора допитали
Голову Миколаївської облдержадміністрації Олексія Савченка допитали у справі тітушок. Фото: snigurivka-rda.gov.ua

Голову Миколаївської облдержадміністрації Олексія Савченка допитали у справі підозрюваного в організації загонів тітушок на Майдані Юрія Крисіна.

Про це розповів начальник відділу Департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури Олексій Донський в інтерв'ю "Громадське".

"Коли ми провели обшук в автомобілі Крисіна, то там виявили документи, котрі за своєю формою та змістом нагадують оперативні установки — документи, які є результатом чи то оперативно-розшукової діяльності, чи то виконання доручення слідчого. Сама ця діяльність містить елементи таємності. Навіть слідчий-прокурор не завжди може цю слідчу оперативну установку отримати, а у Крисіна вона виявилась.

Це говорить про наявність в нього зв'язків серйозних з правоохоронцями", — розповів він.

У Крисіна є серйозні зв'язки

Слідству відомо і про зв'язок Крисіна з Савченком.

"У цьому питанні можу обмежитись лише тим, що так, нам відомо про їхній зв'язок. Савченка допитали у цьому кримінальному провадженні, що стосується Крисіна. Але подробиці, на жаль, розголошувати не можу", — сказав прокурор, додавши, що "покровителі" Крисіна зараз не так зацікавлені у співпраці з ним, як бояться оприлюднення тієї інформації, що йому про них відома.

Згідно з поданими документами до суду, Крисін працює директором з розвитку фірми "П'ятий регіон". Співробітники цієї фірми свого часу залучались до охорони фірми "Авант-Банк", головою правління якої у 2012-2013 роках був Савченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Крисін з'явився на суд та привів "товаришів". Засідання перенесли

Олексій Савченко з жовтня 2016 року очолює Миколаївську ОДА. До цього був народним депутатом фракції БПП. Його вважають найбагатшим губернатором. Задекларував понад 3,6 млн грн і €1 млн готівкою.

Зараз ви читаєте новину «Найбагатшого губернатора допитали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути