Ексклюзиви
середа, 07 жовтня 2020 12:55

Саміт Україна - ЄС: чого досягла українська делегація

Саміт Україна - ЄС: чого досягла українська делегація
Українська делегація на саміті Україна-ЄС досягла поставлених цілей. Фото: Інтерфакс-Україна

Українська делегація на 22-му саміті Україна - ЄС досягла поставлених цілей.

Про це написала віцепрем'єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина у "Дзеркалі тижня".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Саміт "Україна - ЄС": стали відомі результати зустрічі

"Українська делегація досягла цілей, які ставила перед собою. Євросоюз відзначив прогрес України у реформах та імплементації угоди про асоціацію. Ми фактично підтвердили спільне з ЄС бачення по ключових питаннях, таких як "промисловий безвіз", спільний намір щодо оцінки досягнень угоди, долучення до Єдиного цифрового ринку та Зеленого курсу ЄС, готовність України до підписання угоди про спільний авіапростір і принципове бажання з боку Євросоюзу підписати цю угоду в найкоротші строки", - зазначила Стефанішина.

У ЄС окремо відзначили внесок України в енергетичну безпеку Євросоюзу та стратегічне значення країни для транзиту газу до ЄС. А також важливість продовження координації для розвитку ринків газу та електроенергії, додала Стефанішина.

Віцепрем'єрка нагадала, що також було підписано низку угод щодо фінансування в рамках Європейського інструменту сусідства, спрямованих на розвиток ресурсоефективної економіки, громадянського суспільства, допомогу українським регіонам, технічне співробітництво й співробітництво у сфері ядерної безпеки. А також угоди з Європейським інвестиційним банком щодо енергоефективності громадських будівель і модернізації Укрпошти.

"Наш поступ до ЄС ефективно продовжується. Президент Володимир Зеленський зумів перевести євроінтеграцію в площину чітких практичних кроків на двосторонній основі між Україною та ЄС і синхронізував для цього діяльність усіх органів влади в Україні".

Стефанішина зауважила, що довелося вести складні переговори з узгодження спільної заяви за підсумками саміту.

"Але її фінальна редакція закладає надійний фундамент для подальшої роботи в рамках двосторонніх органів Україна — ЄС, передусім, засідання Ради асоціації наприкінці року".

6 жовтня в Брюсселі відбувся 22-й саміт ЄС - Україна, під час якого представники України й Європейського Союзу підписали 3 угоди, що передбачають виділення Україні €60 млн.

Зараз ви читаєте новину «Саміт Україна - ЄС: чого досягла українська делегація». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути