Ексклюзиви
четвер, 05 грудня 2019 19:59

Саміт "нормандського формату" стане тестом для європейських країн

Саміт "нормандського формату" стане тестом для європейських країн
Ніколя Тензер песимістично налаштований відносно того, що Росія погодиться на якісь поступки в питаннях врегулювання на Донбасі

Саміт "нормандського формату" стане тестом на послідовність європейських країн.

Президент Центру вивчення і дослідження політичних рішень (Франція) Ніколя Тензер вважає, що на зустрічі лідерів України, Росії, Франції і Німеччини у Парижі 9 грудня Франсуа Макрон і Ангела Меркель продемонструють, чи є вони послідовними у політиці стосовно Росії. Про це він сказав під час Безпекового Форуму молодих лідерів, організованого Фондом Арсенія Яценюка "Відкрий Україну" у Львові.

"Зустріч нормандського формату" в понеділок буде ключовим тестом на послідовність таких країн, як Франція і Німеччина. І я в цьому плані досить оптимістичний", - сказав Тензер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дипломат закликає бути реалістами щодо відносин з Росією

Разом з тим він зазначив, що песимістично налаштований відносно того, що Росія погодиться на якісь поступки в питаннях врегулювання на Донбасі. На думку Тензера влада Росії шкодить стратегічним інтересам власної країни, але, на жаль, важко очікувати, що вона змінить позицію.

5 грудня на Безпековому форумі молодих лідерів у Львові прем'єр-міністр України 2014-2016 років Арсеній Яценюк згадав про 25-річчя підписання Будапештського меморандуму.

Зараз ви читаєте новину «Саміт "нормандського формату" стане тестом для європейських країн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути