Ексклюзиви
четвер, 05 липня 2018 11:57

Шахтарі під Радою вимагають виплатити зарплату
4

Гірники під стягами Незалежної профспілки гірників України, Лисичанськвугілля та інших  вугільних підприємств
Фото: facebook.com/VolynetsMykhailo
На мітинг приїхали представники Донбасу, Львівщини та Волині
Шахтарі створюють шумовий фон, стукають касками по бруківці
Основна вимога - видати зарплати

Під стінами Верховної Ради вийшли сотні шахтарів. Вимагають погасити борги із зарплати. Про це у Facebook повідомив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

Мітингувальники створюють шумовий фон, стукають касками по бруківці. Частина протестантів прийшла з плакатами "Ми не вимагаємо чужого, ми прийшли за своєю зарплатою", "Досить говорити – пора діяти", "Віддайте нашу зарплату" і "Ні закриттю шахт". Мають символіку Незалежної профспілки гірників України, Лисичанськвугілля та інших вугільних підприємств.

"Шахтарські профспілки разом із трудовими колективами державних вугільних підприємств приїхали з усіх регіонів України під стіни Верховної Ради з вимогами ухвалити законопроект №8362 "Про внесення змін до Закону України "Про державний бюджет України на 2018 рік" щодо належного фінансового забезпечення державного сектора вугільної галузі, яким передбачено виділення на підтримку вугільної галузі 2,8 мільярда гривень та погашення заборгованості із зарплати, яка становить 1,1 мільйона гривень на державних вугледобувних підприємствах".

За словами мітингувальників, серед них є представники з Донбасу, Львівщина та Волині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пікетуйте Москву і Ахметова - офіцер жорстко "проїхався" по мітингу під Радою

Під стінами Ради посилили охорону - правопорядок забезпечують кілька сотень поліцейських і нацгвардійців. Майже півсотні працівників Управління державної охорони зараз розміщуються на першому поверсі парламенту.

Попередня акція гірників під стінами Верховної Ради пройшли 19 червня. Тоді разом з ветеранами війни в Афганістані штурмували парламент. Афганці вимагали прирівняти їхні пільги до пільг учасників бойових дій. Шахтарі - виплати борги із зарплати. В результаті, поранили 8 поліцейських. Минулого разу під Радою зібралися майже 1,5 тис.

Зараз ви читаєте новину «Шахтарі під Радою вимагають виплатити зарплату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути