середа, 29 грудня 2021 11:26

Шабунін указав Зеленському на державну зраду

Шабунін указав Зеленському на державну зраду
Дії команди Зеленського шкодять Україні, написав Шабунін. Фото: president.gov.ua

Офіс президента Володимира Зеленського планує вчергове зірвати оголошення переможця конкурсу на керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Про це повідомив голова Центру протидії корупції Віталій Шабунін.

"Банкова планує вчергове зірвати оголошення переможця ще одним рішенням ОАСК. Комунікаційне поле для якого вже готує Коломойський", - написав активіст.

Зі слів Шабуніна, зривання конкурсу погіршить стосунки України зі США.

"У ситуації з конкурсом на керівника САП - порушуєте слово, яке дали на найвищому рівні і яке публічно зафіксоване вашим же підписом. Порушення слова виключить вас зі справжніх переговорів про Україну. Навіщо враховувати позицію президента, який однаково не виконує своїх зобов'язань?", - звернувся він до Зеленського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський може піти шляхом Януковича - Айвазовська

Команда президента "збирає комісії, а за день до засідання викатує рішення ручного ОАСКу (яким підважує 15 місяців конкурсу)", пише Шабунін.

"П'ятірка членів ОП спочатку визначає переможця, а потім тричі відмовляється його затвердити. Через кілька днів ваша команда знову збирає комісію, щоб повторно зірвали затвердження переможця. Пане президенте, допоможіть знайти цьому інше визначення, окрім як державна зрада. Особливо в переддень таких важливих для України переговорів між США й Росією", - пише голова ЦПК.

24 грудня комісія з обрання керівника САП не проголосувала за проєкт рішення, яким пропонували затвердити на цю посаду кандидатуру детектива НАБУ Олександра Клименка.

Конкурс розпочався в січні. Торік у серпні Назар Холодницький звільнився з посади керівника відомства. Обов'язки виконує Максим Грищук.

Зараз ви читаєте новину «Шабунін указав Зеленському на державну зраду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути