пʼятниця, 22 жовтня 2021 13:53

Саакашвілі записав відео про своє "викрадення" у фурі з молокопродуктами

Саакашвілі записав відео про своє "викрадення" у фурі з молокопродуктами
Адвокат Саакашвілі заявив, що поява відео з телефона політика у програмі провладного телеканалу свідчить про незаконну передачу запису прокуратурою. Фото: Reuters

Грузинський телеканал "Імеді" випустив сюжет із відео, на якому експрезидент Грузії Міхеіл Саакашвілі розповідає, що його нібито викрали.

Відео, ймовірно, зняли у фурі з молокопродуктами, в якій Саакашвілі таємно приїхав з України до Грузії, повідомляє видання "Новости-Грузия".

"Політик розповідає, що його нібито викрали і він не знає, спецлужби якої країни стоять за цим. У сюжеті зазначили, що Саакашвілі напевно готував інсценування на випадок, якщо не зможе потрапити до Грузії", - йдеться у повідомленні.

Прем'єр країни Іраклій Гарібашвілі припустив, що Саакашвілі записував відео нетверезим. Лідер правлячої партії "Грузинська мрія" Іраклій Кобахідзе назвав Саакашвілі "абсолютним фейком".

Адвокат Саакашвілі Бека Басілая заявив, що поява відео з телефону затриманого у програмі провладного телеканалу свідчить про незаконну передачу запису прокуратурою без попереднього підтвердження його справжньості.

"Вони оприлюднили інформацію, публікація якої є злочином. Я не підтверджую справжність цього відео, але головне те, що мені вчора передали повні матеріали щодо перетину кордону. За ними інформація, вилучена з телефонів Саакашвілі, не є відкритою і долученою до справи. Тобто прокуратура надала телекомпанії "Імеді" запис, який не долучили до матеріалів справи. Надання телебаченню інформації, отриманої з особистого телефону Саакашвілі є злочином. Ні в кого не повинно бути доступу до цього відео", - зазначив Басілая.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У батька Саакашвілі стався серцевий напад

Саакашвілі затримали у Грузії 1 жовтня, куди він повернувся напередодні виборів. Він заявив, що вважає себе політичним в'язнем і у день затримання оголосив голодування. За вісім днів голодування Саакашвілі схуд на 12 кг, заявив адвокат.

Саакашвілі не був на батьківщині останні вісім років. Його заочно засудили до шести років ув'язнення, визнавши винним в організації нападу на колишнього грузинського депутата Валерія Ґелашвілі. І оголосили в розшук. Також Саакашвілі є підозрюваним в інших кримінальних справах.

Зараз ви читаєте новину «Саакашвілі записав відео про своє "викрадення" у фурі з молокопродуктами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути