вівторок, 13 лютого 2018 09:41

Саакашвілі сьогодні мав свідчити у справі Майдану

Саакашвілі сьогодні мав свідчити у справі Майдану
Покази Міхеіла Саакашвілі також могли допомогти у справі про держзраду Януковича. Фото: etcetera.media

Колишній президент Грузії Міхеіл Саакашвілі мав свідчити в суді у справі "беркутівців". Його видворення в Польщу шкодить розслідуванню.

Про це повідомив керівник департаменту спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Його свідчення важливі, прокуратура була зацікавлена ​​в них... Ті, хто приймав таке рішення (про видворення. - Gazeta.ua), не могли не знати про допит і повинні були врахувати це. Не знаю, що б сталося, якби почекали день-два... Чи було видворення Саакашвілі якось пов'язано з допитом - невідомо. Але те, що його відсутність в Україні і, як наслідок, відсутність на судовому засіданні, шкодить розслідуванню, - це факт", - сказав Горбатюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Четверо бійців виводили за чуприну: відео затримання Саакашвілі

13 лютого Святошинський райсуд Києва планував допитати Саакашвілі у справі за обвинуваченням п'яти колишніх співробітників спецпідрозділу "Беркут" у вбивствах активістів Майдану в лютому 2014 року.

У листопаді 2017 року італійський "Canale 5" показав фільм військового кореспондента Джіана Мікалессіна "Україна: приховані істини". У ньому громадяни Грузії - Коба Нергадзе, Олександр Ревазішвілі та Залогі Кварацхелія стверджують, що нібито саме вони є виконавцями наказів про розстріл майданівців і співробітників "Беркута".

Під час допиту 10 січня 2018 року Саакашвілі заявив, що інформація про так званих "грузинських снайперів" на Майдані не відповідає дійсності.
Матеріал італійського телеканалу також використовують адвокати Віктора Януковича на його користь у справі про державну зраду.

12 лютого прикордонники затримали екс-губернатора Одеської області Міхеіла Саакашвілі у столичному ресторані. Чартерним рейсом його вивезли до Польщі за процедурою реадмісії.

Зараз ви читаєте новину «Саакашвілі сьогодні мав свідчити у справі Майдану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути