понеділок, 07 вересня 2020 22:17

Саакашвілі погодився стати прем'єром Грузії після перемоги опозиції на виборах

Саакашвілі погодився стати прем'єром Грузії після перемоги опозиції на виборах
Саакашвілі дав згоду стати прем'єр-міністром Грузії. Фото: Reuters

Голова виконавчого комітету реформ України, експрезидент Грузії Міхеїл Саакашвілі дав згоду на пропозицію об'єднаної грузинської опозиції стати прем'єр-міністром після перемоги на парламентських виборах 31 жовтня.

Він оголосив, що згоден бути перехідним прем'єр-міністром не на повний термін, а на стабілізаційний період, поки Грузії не вдасться подолати глибоку економічну кризу, в якій вона зараз перебуває. Про це Саакашвілі повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Безумовно, я хочу допомогти моєму грузинському народу вийти з кризи", - написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Саакашвівлі прокоментував посиденьки із Богданом за вином

Саакашвілі нагадав, що зараз знаходиться в Україні і виконує свої функції глави виконавчого комітету Національної ради реформ.

"Ми готуємося до чергового засідання Нацради, на яке у нас є дуже важливий порядок денний. Ми запропонуємо на засіданні комплексні реформи надрокористування, підключення до електрики, судову реформу і реформу ДАБІ. Крім того, незабаром Парламент розгляне запропоновані нами раніше реформу митниці, введення податку на виведений капітал і реформу приватизації. Також я продовжую поїздки по Україні і працюю в штатному режимі. Для мене доля України і Грузії нероздільні. Я не вибираю між двома країнами, моя боротьба триває і тут, і там", - розповів голова виконавчого комітету реформ України.

Раніше повідомлялося, що партія "Єдиний національний рух" і об'єднання опозиції "Сила в єдності" висунули кандидатуру Міхеіла Саакашвілі на посаду прем'єр-міністра Грузії. Таке рішення було прийнято на засіданні політради партії.

Зараз ви читаєте новину «Саакашвілі погодився стати прем'єром Грузії після перемоги опозиції на виборах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути