понеділок, 07 вересня 2020 14:41

Саакашвілі висунули на посаду прем'єр-міністра Грузії

Саакашвілі висунули на посаду прем'єр-міністра Грузії
Анонсують, що 8 вересня експрезидент Грузії оголосить про свої плани щодо повернення в країну. Фото: "Уніан"

Партія "Єдиний національний рух" і об'єднання опозиції "Сила в єдності" висунули кандидатуру Міхеіла Саакашвілі на посаду прем'єр-міністра Грузії.

Таке рішення було прийнято на засіданні політради партії, повідомив лідер ЄНР Григол Вашадзе, передає "НВ".

"Саакашвілі перебуває у вигнанні. Має завершитися не тільки вигнання третього президента Грузії. Повинна бути викоренена раз і назавжди практика політичного вигнання. Міхеіл Саакашвілі повинен повернутися в країну", - сказав Вашадзе.

Очільник ЄНР також анонсував спеціальну заяву Саакашвілі 8 вересня. За його словами, експрезидент Грузії оголосить про свої плани щодо повернення в країну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Грузія відреагувала на новину про повернення Саакашвілі

Саакашвілі залишив Грузію 2013 року. Президент України Володимир Зеленський повернув Саакашвілі громадянство в травні 2019 року. 7 травня Зеленський офіційно призначив Саакашвілі головою виконавчого Комітету реформ і членом Національної ради реформ України. Призначення викликало різку реакцію перших осіб Грузії і офіційного Тбілісі. Посла Грузії в Україні було відкликано для консультацій. У червні 2018 року в Грузії заочно засудили Саакашвілі до 6 років позбавлення волі у справі про побиття колишнього опозиційного депутата Валерія Гелашвілі 2005-го. Тбіліський міський суд визнав експрезидента Грузії винним за звинуваченням в умисному завданні тяжкої шкоди здоров'ю і в зловживанні владою із застосуванням насильства. Саакашвілі назвав вирок незаконним.

Зараз ви читаєте новину «Саакашвілі висунули на посаду прем'єр-міністра Грузії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути