понеділок, 13 серпня 2018 10:37

Саакашвілі розказав, коли повернеться до України

Саакашвілі розказав, коли повернеться до України
Міхеіл Саакашвілі збирається повернутись в Україну, але коли для цього будуть умови. Фото: Главком

Екс-очільник Одеської ОДА Міхеіл Саакашвілі повернеться до України, коли для цього створять відповідні умови. Про це він розказав в інтерв'ю виданню "Страна.ua".

"Я однаково сумую за Тбілісі, Одесою та Києвом, але ... І там, і там олігархи, і там, і там - російська загроза, і там і там - кримінальні справи проти мене. Після реадмісії говорив, що прилечу на літаку до Борісполя. Зроблю це, як тільки для нас будуть створені відповідні умови. Я не буду ризикувати українцями. Тому що багато, хто тоді в Шегені перетнув кордон, потрапили до в'язниці, а деякі досі сидять під домашнім арештом. Сакварелідзе продовжують тягати по судах".

Порошенко вмовляв Грузію забрати Саакашвілі, але вона відмовилась.

"Порошенко зустрівся з екс-держсекретарем США Рексом Тіллерсоном у Давосі та сказав, що не хотів би видавати Саакашвілі Грузії, хоча Грузія, за його словами, наполягає. І, може бути, ви допоможете нам вмовити поляків забрати Саакашвілі до себе. І це була брехня, як ми знаємо. Порошенко рік благав Грузію мене забрати, і Грузія відмовилася. Однак він збрехав американському держсекретарю. Після цього зі мною зв'язалася Варшава, і мої друзі з польського уряду здивовано запитали, а чи правда, що я хочу до Польщі? Я сказав, нічого подібного і забудьте про це. Вони запитали, як їм вчинити. Я порадив чинити за законом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Саакашвілі оженив сина у США

Після того, як український уряд офіційно звернувся до них з вимогою реадмісії, відповіли, що готові мене прийняти, якщо на те буде моя письмова згода. І якщо не буде застосовано насильство. І за повної моєї участі. Українська влада зробила все навпаки".

28 червня екс-президента Грузії Міхеіла Саакашвілі у Тбілісі заочно засудили до 6 років тюрми. Його визнали винним у побитті депутата парламенту Валерія Гелашвілі, перевищенні службових обов'язків, застосуванні насильства й умисному заподіянні шкоди здоров'ю.

Зараз ви читаєте новину «Саакашвілі розказав, коли повернеться до України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути