Ексклюзиви
середа, 10 січня 2018 11:33

Саакашвілі під СБУ заговорив про Ющенка

Саакашвілі під СБУ заговорив про Ющенка
Міхеіл Саакашвілі дорікнув владі, що та не розслідує справу отруєння Віктора Ющенка. Фото: відкриті джерела

Колишній голова Одеської облдержадміністрації Міхеіл Саакашвілі прийшов на допит в СБУ.

Перед цим дав брифінг журналістам.

"Кому не лінь, за наказом з Банкової вони мене допитують і тягають по всіх справах. В країні не розкриті три головних злочини після Незалежності. Досі не розкрито вбивство Георгія Ґонґадзе, отруєння президента Ющенка. Ніхто не спійманий. І не розслідувані справи по розстрілах на Майдані. Висновок - при владі України досі є люди, які пов'язані з криміналом, злочинці", - заявив він.

"Вся правоохоронна система зараз працює проти Саакашвілі", - додав він.

Політик заявив, що вчора його допитувала прокуратура у справі розстрілів на Майдані.

"Тому що Берлусконі зробив фільм, де сказали, що я нібито наказав розстріл грузинським снайперам на Майдані", - розповів колишній чиновник.

"Замість того, щоб я їздив по країні і займався політичною діяльністю, вони перетворили допити в щоденні будні", - обурився Саакашвілі і назвав себе "автором найуспішніших реформ у Східній Європі і Євразії".

"Вас реально розводять. Додають електричні тарифи, інші побори і затягують своє перебування при владі. Насправді це все дуже сумно. Те що стільки державного апарату працює вхолосту", - заявив екс-глава Одеської ОДА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Саакашвілі не хоче більше "міхомайданів"

У грудні минулого року генпрокурор Юрій Луценко показав у парламенті відео. На ньому помічник Саакашвілі бере гроші за акції протесту від довіреної особи олігарха Сергія Курченка, який переховується в Росії. $500 тис. від Курченка передавали трьома частинами. За версією слідства, домовлялися про фінансування протестів біля Верховної Ради.

Саакашвілі підозрюють у спробі захоплення влади. 6 грудня його оголосили в розшук, за 2 дні затримали. Однак, 11 грудня суддя Лариса Цокол із Печерського райсуду столиці відпустила його з-під арешту.

Зараз ви читаєте новину «Саакашвілі під СБУ заговорив про Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути