середа, 13 березня 2019 02:05

Саакашвілі оголосив про своє повернення в Україну

Саакашвілі оголосив про своє повернення в Україну
Саакашвілі повернеться в Україну 1 квітня. Фото: Sputnik Грузия

Колишній президент Грузії і екс-голова Одеської обласної держадміністрації Міхаіл Саакашвілі має намір повернутися до України 1 квітня – наступного дня після виборів президента.

"У мене є електронний квиток на 1 квітня цього року. З Варшави я лечу до Києва, о 14:05 я планую приземлитися в Борисполі. Цей квиток я взяв, тому що впевнений: Порошенко не пройде у другий тур", - сказав Саакашвілі в інтерв'ю журналісту Дмитрові Гордону.

Політик вважає, що в разі поразки президента на виборах жоден прикордонник не виконає наказу не пускати його до України.

Проте в Державній прикордонній службі України не мають наміру впускати Саакашвілі принаймні до 2021 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гриценко може повернути Саакашвілі громадянство

"Ця особа не є громадянином України і немає підстав для його в'їзду в Україну на період до 2021 року", - сказав у коментарі ВВС News Україна речник прикордонної служби Олег Слободян.

Нагадаємо, Саакашвілі втратив українське громадянство наприкінці липня 2017 року, коли він був за межами України. Сам політик повернувся 10 вересня. Він в'їхав на територію України через КП "Шегині", що у Львівській області, хоча збирався зробити це через КП "Краковець". Кордону дістався автобусом і перетнув його незаконно разом із 60 особами. Деякі з них застосовували силу щодо прикордонників. Суд визнав політика винним у незаконному перетині українського кордону та зобов'язав заплатити штраф.

12 лютого 2018 року у Києві Міхаіла Саакашвілі затримали в ресторані "Сулугуні" на Музейному провулку. І депортували до Польщі.

14 лютого у Нідерландах Міхаілу Саакашвілі видали документ, що дозволяє йому перебувати та працювати на території Євросоюзу.

Зараз ви читаєте новину «Саакашвілі оголосив про своє повернення в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути