понеділок, 04 жовтня 2021 14:57

Саакашвілі не бажає екстрадиції в Україну - адвокат

Саакашвілі не бажає екстрадиції в Україну - адвокат
Саакашвілі продовжує голодування та передав лист до однодумців. Фото: Reuters

Політик Міхеіл Саакашвілі продовжує голодування та не бажає екстрадиції в Україну.

Адвокати вперше змогли відвідати його у в'язниці. Адміністрація відмовлялася впускати юристів у неробочі дні, повідомляє "Новости-Грузия".

"Він бадьорий. Продовжує голодування і вважає, що в такій формі виказує продовження боротьби. Його позиція: боротьба має тривати. Щодо екстрадиції, позиція Міхеіла Саакашвілі така - він приїхав у Грузію, на батьківщину, і планує політичну боротьбу. Напевно, він відмовиться від екстрадиції", - повідомив його адвокат Ґеоргій Чівіашвілі.

Саакашвілі передав лист-звернення до членів своєї партії "Єдиний національний рух". Написав, що задоволений результатами муніципальних виборів і закликає однодумців продовжувати боротьбу.

"У нас відмінні результати в цьому референдуму. На місцевих виборах цей уряд завжди легко програвав. Коли вони думали, що люди нарешті зламані, у кожному великому місті проводиться другий тур виборів, у деяких із них випереджає "Єдиний національний рух". Це означає одне - ми не просто не розслабимося, ми боротимемося ще більше. Дні уряду "Грузинської мрії" злічені. Пишаюся вами", - ідеться в листі політика.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У справі Саакашвілі є нові затримані

У понеділок біля Руставської в'язниці прихильники Саакашвілі планують мітинг. Біля установи вже зібрали поліцейських, є спецпризначенці.

Повернення на батьківщину Міхеіла Саакашвілі після восьми років еміграції пов'язане з виборами до місцевих органів влади, які відбулися 2 жовтня.

Згодом стало відомо, що його арештували й помістили до ізолятора. Раніше його заочно засудили до шести років ув'язнення за організацію нападу на колишнього грузинського депутата Валерія Ґелашвілі.

Як заявив прем'єр-міністр Іраклій Ґарібашвілі, Саакашвілі прибув у Грузію нібито із планами на вбивство опозиціонерів і розпалювання заворушень.

Після затримання Саакашвілі заявив, що вважає себе політичним в'язнем і оголосив голодування.

Зараз ви читаєте новину «Саакашвілі не бажає екстрадиції в Україну - адвокат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути