субота, 06 серпня 2011 11:03

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

ЄС занепокоєний арештом Тимошенко

ЄС занепокоєний арештом Тимошенко

Вчора Європейський Союз заявив про стурбованість станом верховенства права в Україні в зв'язку з арештом Юлії Тимошенко.

Про це говориться в спільній заяві Верховного представника ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки, віце-президента Європейської комісії Кетрін Ештон і єврокомісара з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефана Фюле.

"Ми надзвичайно стурбовані повідомленнями про сьогоднішні події в Печерському суді, що завершилися арештом Юлії Тимошенко, лідером партії "Батьківщина", - говориться в тексті, який цитує "Інтерфакс-Україна".

"ЄС і інші міжнародні партнери України постійно підкреслювали необхідність справедливого, прозорого і незалежного судового процесу для уникнення будь-якого сприйняття політики виборчого правосуддя", - наголошується в заяві.

"Сьогоднішні події стали причиною стурбованості щодо стану верховенства права в Україні", - йдеться в повідомленні.

У зв'язку з цим Ештон і Фюле повторили попередні заяви, які "ми і інші колеги зробили щодо високих стандартів, які ми очікуємо від країни, що прагне до політичної асоціації з ЄС".

"Ми закликаємо Україну підтримувати принципи і загальні цінності, які формують серцевину Східного партнерства", - зазначають високі представники ЄС.

Нагадаємо, що 5 серпня Печерський суд заарештував екс-прем'єра Юлію Тимошенко. ЄС та представники низки міжнародних організацій висловили стурбованість стосовно верховенства права в Україні, а в Європарламенті заговорили про можливі санкції стосовно України.

Зараз ви читаєте новину «ЄС занепокоєний арештом Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути