пʼятниця, 30 вересня 2011 16:05

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

ЄС - Януковичу: Євроінтеграція України можлива тільки з нескривдженою Тимошенко

ЄС - Януковичу: Євроінтеграція України можлива тільки з нескривдженою Тимошенко

Керівництво ЄС дає чітко зрозуміти, що безпосередньо пов'язує як завершення переговорів щодо Угоди про асоціацію, так і безпосередньо перспективу членства з дотриманням демократичних стандартів Україною, перш за все, у справі Юлії Тимошенко.

Зокрема, прем'єр-міністр головуючої в ЄС Польщі Дональд Туск на прес-конференції, яка відбулася після закінчення саміту Східного партнерства, заявив: "Як вже сказали мої колеги (президент Ради ЄС Херман Ван Ромпай і президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу - ред.), ми представили українській владі дуже чітко думку Європейського Союзу про те, що, зокрема, погане поводження з опозицією, порушення громадянських стандартів може мати негативний вплив на завершення цих переговорів (щодо Угоди про асоціацію - ред.)".

Президент Єврокомісії Баррозу підтримав польського прем'єра: "Я згоден на всі 100% з тим, що сказав Туск. Ми всі висловили наше задоволення сильним вибором України щодо її європейського шляху. Ми сказали про це і на двосторонньому рівні - президент Ромпай сказав це дуже чітко президентові Януковичу. У той же час, ми теж дуже чітко заявили про нашу стурбованість у зв'язку з Тимошенко".

"У нас немає ніяких сумнівів, що мета як Тимошенко і Януковича, так і, ймовірно, більшості населення України - продовжувати цей проевропескій шлях. І тому Польща, як і її партнери, хотіли б допомогти Україні в її європейських прагненнях", - запевнив польський прем'єр Туск.

Зараз ви читаєте новину «ЄС - Януковичу: Євроінтеграція України можлива тільки з нескривдженою Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути