Ексклюзиви
пʼятниця, 30 вересня 2011 14:40

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Кірєєв винесе свій вердикт орієнтовно 11 жовтня. Тимошенко останнє слово так і не виголосила

Кірєєв винесе свій вердикт орієнтовно 11 жовтня. Тимошенко останнє слово так і не виголосила

Суддя Родіон Кірєєв віддалився до нарадчої кімнати орієнтовно до 11 жовтня.

Як повідомляє кореспондент Gazeta.ua, останнє слово Юлія Тимошенко так і не виголосила.

Тимошенко на початку засідання після перерви звернулася до судді Кірєєва і попросила надати їй три години для конфіденційної розмови зі своїми захисниками.

"Сьогодні виступали зі своєю оцінкою процесу представники прокуратури і представник цивільного позивача. Інтерпретуючи відсутність доказів, вони озвучили нові правові підходи до обвинувачення. Були оголошені нові концепції обвинувачення, які були відсутні у попередніх висновків. Категорично заявляю, що я не відмовляюсь від останнього слова, але ми маємо проаналізувати стенограму виступу сторони обвинувачення і підготуватися до останнього слова згідно з тим новими концепціями, які прозвучали у їхніх виступах. Згідно із законом, я можу звернутися до суду у будь-який момент процесу для надання мені права конфіденційно поспілкуватися з моїми захисниками", - наголосила екс-прем'єр.

Суддя Кірєєв, підвищивши голос, пояснив, що "останнє слово не обов'язок, а ваше право. Вам надається можливість реалізувати ваше право і виголосити останнє слово".

Тимошенко знову обгрунтували свою вимогу надати їй три години на спілкування з адвокатами, на що суддя, знову підвищивши голос, повторив, що "ви маєте право на останнє слово".

Вона додала: "Я вважаю, що не даючи мені півдня для підготовки останнього слова і для того, щоб вивчити сьогоднішні матеріали справи, я маю на увазі виступи прокурорів та представника цивільного позивача, ви таким чином позбавляєте мене права на заключне слово. Останнє слово дають, щоб зробити підсумок всього, що відбувалося у судовому засіданні. Те, що ви таким чином вже багато тижнів форсуєте проведення судових засідань, те, що ви робили зі стороню захисту у цьому процесі, рано чи пізно обов'язково буде аналізуватися. За це доведеться відповідати. Позбавити мене останнього слова це ваше право, вірніше не право, а ваша влада".

Тимошенко звернулася до преси і сказала: "мене де-факто позбавили права на останнє слово. Вся ця влада, включно з телеканалами, які контролюються деякими представниками влади, зараз служить вам, тому робіть що хочете. Цей суд лінчу вже давно перестав використовувати Кримінально-процесуальнйи кодекс".

Суддя Кірєєв оголосив, що: "Суд видаляється до нарадчої кімнати орієнтовно до 11 жовтня".

За цим він покинув залу засідань, депутати, присутні у залі, проводжали його скандуванням "Ганьба! Ганьба!". Народний депутат Віктор Уколов проводив суддю Кірєєва словами: "Тікай, Кіря, тікай!".

Після цього предстаники судової міліції "Грифон" попросили всіх звільнити залу засідань.

Зараз ви читаєте новину «Кірєєв винесе свій вердикт орієнтовно 11 жовтня. Тимошенко останнє слово так і не виголосила». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути