Ексклюзиви
вівторок, 29 січня 2013 12:26

Рибак ховається від опозиції, щоб не оголошувати позачергову сесію - Турчинов

Рибак ховається від опозиції, щоб не оголошувати позачергову сесію - Турчинов
Олександр Турчинов: будемо діяти відповідно до Конституції. Фото: job-sbu.org

Опозиція зібрала 158 підписів для проведення позачергової сесії, але спікер Володимир Рибак ховається, щоб не підписувати відповідне розпорядження.

Про це під час брифінгу розказав Олександр Турчинов.

"Коли ми зібрали підписи, ви бачите, що все робиться для того, щоб заблокувати наші конституційні права на позачергову сесію. То вони підозрюють, що фальшиві підписи, то є ще якісь зауваження. Коли вже жодних підстав нема, то голова Верховної Ради Володимир Рибак просто ховається від опозиції, не підписуючи документ. Але є Конституція і є закон. Відповідно до них будемо рішуче діяти", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спікера роздратувало запитання про його зарплату

Також Арсеній Яценюк наголосив на тому, що зібрано 158 підписів, а їхні "політичні опоненти почали розповідати, що 2-3 підписи не відповідають тим, що є в матералах особової справи".

"Це було м'яко кажучи дивно. Тому що підписи, про які вони сказали, ставилися безпосередньо біля пам'ятника Шевченку. Вони все таки не змогли їх сфальшувати і офіційно підтверджені більше ніж 151 підпис. Тому в них немає жодних підстав відмовляти. Більше того, адже навіть ті підписи, про які вони розповідали, що спірні, виявилося, що вони дійсні", - сказав Яценюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція хоче судом змусити спікера оголосити про скликання позачергової сесії

Турчинов же зауважив, що влада боїться "правди щодо вбивств, які відбувались у 90-роках у Донецькому регіоні".

"Щодо причетності керівництва правлячої сьогодні партії влади, до тих вбивств - саме цього вони бояться. Вони хотіли проводити свої суди у закритому режимі. Хотіли, щоб той політичний терор, який вони зараз чинять, був без опору. Я переконаний, що все буде публічно. І вся країна буде знати не тільки хто вбив Щербаня, а і хто вбив сотні невинних людей у тому ж самому Донецькому регіоні, в Харківському регіоні. Що стосується того ж самого Кушнарьова - прийде час коли всі вбивці і причетні сядуть на лаву підсудних", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Рибак ховається від опозиції, щоб не оголошувати позачергову сесію - Турчинов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути