четвер, 13 грудня 2012 18:06

Рибак і Кошулинський зможуть знаходити компроміси у ВР - експерт

Рибак і Кошулинський зможуть знаходити компроміси у ВР - експерт
Тарас Березовець. Фото: www.unn.com.ua

Руслан Кошулинський є винятком з команди "Свободи" і буде у керівництві Верховної Ради представляти всю опозицію.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Тарас Березовець, говорячи про формування керівництва Верховної Ради VII скликання.

Коментуючи призначення "свободівця" Руслана Кошулинського віце-спікером, експерт підкреслив: "Віце-спікерська посада важлива. За квотою, яка існує у Верховній Раді, вона дорівнює керівництву у парламентських комітетах. Це означає, що "Свобода"тепер претендуватиме ще на один комітет. Це чи Ігор Мірошниченко претендуватиме на посаду голови комітету з питань свободи слова, чи буде ще якийсь комітет".

Крім того, Березовець наголосив, що саме Кошулинський є тією людиною у партії ВО "Свобода", яка зможе налагодити компроміс між політичними силами в паралменті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович підписав прем'єрство Азарова

"Я думаю, що Кошулинський — це виняток з команди "Свободи". Бо він, за своєю суттю, людина досить інтелігентна. Так зокрема ми бачимо, що він не брав участі у бійках. Тим паче, думаю, він себе бачить принаймні представником всієї опозиції, а не тільки "Свободи". І тому тут буде більш широкий формат до роботи", - підкреслив він.

Це саме стосується і новообраного спікера "регіонала" Володимира Рибака, переконаний експерт.

Він пояснив: "Рибака є більш толерантним за своєю природою і він намагатиметься знайти більші можливості вислухати точки зору всіх депутатів, незважаючи на те, чи це опозиціонери, чи ні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Раді новообрані спікер і прем'єр відмовилися спілкуватися із журналістами

Водночас, коментуючи призначення першим віце-спікером комуніста Ігоря Калетника, політолог підкреслив: "Калетник — це причина особистого конфлікту між Адамом Мартинюком і Петром Симоненком. Мартинюк, очевидно, відмовився піти на поступки. Водночас, Симоненко його вважає винним за те, що його підставили з новим законом про регламент Верховної Ради, бо це насправді певною мірою була підстава. Те, як було проголосовано новий регламент, відбулося багато в чому з вини саме Адама Мартинюка. Він не попередив фракцію про певні нюанси, які виникли. І очевидно, що Симоненка йому цього не пробачив".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рибак виконуватиме функцію координатора парламентської більшості - політолог

Нагадаємо, що сьогодні у парламенті було ухвалено керівництво нової Ради. Так спікером став "регіонал" Володимир Рибак, першим віце-спікером - комуніст Ігор Калетник, а віце-спікером - "свободівець" Руслан Кошулинський.

Зараз ви читаєте новину «Рибак і Кошулинський зможуть знаходити компроміси у ВР - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути