середа, 15 жовтня 2008 09:17

Рибачук намагається переконати Берлін у доцільності вступу України в НАТО

Рибачук намагається переконати Берлін у доцільності вступу України в НАТО
Цими днями в німецькій столиці українські експерти намагаються переконати офіційний Берлін у доцільності вступу України до НАТО. Такі заходи відбуваються в рамках ініційованого українською громадськістю проекту "Політичний діалог "Україна-Німеччина".

Голова фонду "Суспільство" Олег Рибачук переконаний, що нинішня політична криза в Україні надає цьому проекту особливої ваги. "У ньому беруть участь не політики, а незалежні експерти. Тому важливість такого діалогу, напевно, значно більша, аніж якби в Україні все було б нормально", - зазначив Рибачук. За словами іншого учасника діалогу, професора Володимира Дубовика, німецькі співрозмовники дуже критично ставляться до можливості просування України до НАТО: "Вони вважають, що ми ще не виконали свого домашнього завдання і що в Україні ще не консолідована суспільна думка". Тому на зустрічі багато йшлося про те, які реальні настрої серед населення панують щодо НАТО. Українська сторона піднімала питання щодо ролі Росії в цьому. На думку Рибачука, Німеччина не хоче ускладнень з Москвою, а нові вибори в Україні – лише привід для того, щоб не підтримувати план з надання Україні перспективи членства в НАТО, повідомляє Німецька хвиля.

Зараз ви читаєте новину «Рибачук намагається переконати Берлін у доцільності вступу України в НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути