Ексклюзиви
пʼятниця, 02 березня 2007 20:05

Руслана "серйозно і професійно" поговорила про Європу

Україна перестала наближатися до Європи. Про це сказав колишній міністр закордонних справ Борис Тарасюк, 58 років, на міжнародній конференції "Нова Україна в новій Європі" минулої п"ятниці.

- До літа минулого року я не сумнівався, куди прямує Україна. Безперечно - це ЄС і НАТО, - говорить екс-міністр у своєму виступі й із сумом додає: - Але сьогодні такої впевненості не існує.

В одному з найдорожчих готелів Києва п"ятизірковому "Редіссон САС" зібралися кілька десятків українських політиків та іноземних послів. За круглим столом вони цілий день обговорюють європейські перспективи України. Зокрема, Тарасюк вважає, що зовнішня політика стала заручницею внутрішньополітичної боротьби. Політики не відстоюють національні інтереси, а борються за владу і намагаються догодити східним сусідам. Час від часу він поглядає у свої записи і уважно розглядає присутніх.

Тим часом співголова Харківської правозахисної групи 55-річний Євген Захаров обережно дістає з портфеля карамельку. Дивиться чи не помітили цього інші, розгортає і їсть. Тарасюк цього не помічає. На завершення виступу екс-міністр пропонує політичним елітам знайти компроміс. Йому довго аплодують.

Захаров повідомив, що в Україні йде війна усіх проти всіх.

- Розмови про демократію залишаться лише розмовами, якщо політики не займуться справами і не будуть щирими, - говорить він.

Надзвичайний та повноважний посол Великої Британії в Україні 43-річний Тімоті Барроу каже, що ключ України в Європу - це верховенство права та судова реформа. На конференції присутній міністр юстиції Олександр Лавринович, 51 рік. Визнає, що європейські традиції так і не стали для України головним.

Співачка і нардеп від "Нашої України" Руслана Лижичко, 34 роки, увесь час щось нотує. Зрідка перешіптується з сусідами.

- У парламенті перекричати деяких "шановних" навіть із моїм голосом іноді не вдається, - каже, коли їй дають слово. - Я думаю, тут проблем з цим не буде.

Депутатка одягнута в чорну довгу сукню. Оголошує, що говоритиме серйозно і професійно.

- Чому потрібна Європа Україні, а Україна Європі? - запитує й одразу відповідає: - А тому, що Європа - це впевненість і прогнозованість. Я кажу це, бо знаю. Я говорю, як Руслана, яка говорила ці слова на Євробаченні.


Ольга СМАЛЮХІВСЬКА

Зараз ви читаєте новину «Руслана "серйозно і професійно" поговорила про Європу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути