Ексклюзиви
вівторок, 28 липня 2009 10:30

Рум"яний Пукач п"є в камері каву і розповідає про своє дитинство

Рум"яний Пукач п"є в камері каву і розповідає про своє дитинство

Вчора Генеральний прокурор Олександр Медведько доповів Президентові Віктору Ющенку, що "справа Пукача" просувається нормально і обвинувачений справно надає свідчення. Про це пише "Сегодня" з посиланням на джерела, наближені до слідчої групи.

"Пукач не замикається в собі, дає нормальні, судячи з усього, об"єктивні свідчення, - говорить джерело. - Навіть члени групи не чекали, що Пукач відповідатиме так докладно і точно".

Джерело не підтвердило слова заступника голови СБУ Василя Грицака про те, що біглий генерал мало не з ходу поіменно назвав замовників вбивства Георгія Гонгадзе.

"Схоже, в спецслужбі розігралася ейфорія, і Пукачу вклали у вуста те, що хотіли б почути. Але він ще нікого персонально не згадав - ні з живих, ні з мертвих. Та і слідство до цього ще не дійшло. Зараз Пукач відповідає на рутинні, не першорядної ваги запитання-уточнення: де народився і виріс, що закінчив, де працював, яка сім"я і так далі. До подій 16 вересня 2000 року діалог ще не дійшов".

У свою чергу адвокат Сергій Осика (від послуг якого вчора відмовився Пукач) розповів, що в колишньому СІЗО СБУ (іменованому нині відділом забезпечення досудового слідства) Пукач знаходиться в дуже комфортних як для в"язня умовах.

За словами Осики, в камері Пукач один, почуває себе нормально, скарг не висловлює. Кормлять-поють добре. Більш того, персонал йому навіть приносить каву.

Пукач має можливість читати пресу. За рахунок держави забезпечують білизною - трусами-шкарпетками. З міркувань безпеки до Печерського суду на санкцію його возили в повній амуніції бійця "Альфи" - камуфляжі, бронежилеті, захисному шоломі і іншому (щоб не повторилася історія з розстрілом Максима Курочкіна).

"Бороду і вуса збрив, рум"яний, такий, пашить здоров"ям, - говорить Осика. - Набув той же вигляд, який мав, коли я захищав його перший раз".

proUA
Зараз ви читаєте новину «Рум"яний Пукач п"є в камері каву і розповідає про своє дитинство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути