Ексклюзиви
пʼятниця, 12 червня 2020 13:48

Рух до НАТО: англійську зроблять обов'язковою в українській армії

Рух до НАТО: англійську зроблять обов'язковою в українській армії
Українська армія рухається до стандартів НАТО. Фото: Міністерство оборони України

Знання англійської мови стане обов'язковим для офіцерів Збройних сил України. Про це заявив головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак за підсумками телефонної розмови з начальником Штабу оборони Великої Британії Ніколасом Картером.

"Ми поставили амбітне завдання: з 2025 року для кожного офіцера знання англійської мови має стати обов'язковою умовою проходження служби у Збройних силах України", — сказав Хомчак.

Досягнення сумісності з країнами - членами НАТО і нарощування бойових можливостей є пріоритетом розвитку української армії, наголосив генерал-полковник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські військові знищили вісьмох окупантів. Стільки ж поранених

Картер запропонував спланувати і провести спільні навчання з підрозділами Сухопутних військ ЗСУ. Хомчак підтримав пропозицію та висловив сподівання на детальніше обговорення під час особистої зустрічі.

Сторони також обговорили низку питань двостороннього військового співробітництва щодо підготовки особового складу в рамках програми ORBITAL і сприяння розвитку ВМС ЗСУ.

29 травня українські винищувачі зробили спільний політ з американськими бомбардувальниками. Повітряне патрулювання мало плановий характер для досягнення взаємосумісництва країн НАТО та ключових партнерів Альянсу.

Зараз ви читаєте новину «Рух до НАТО: англійську зроблять обов'язковою в українській армії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути